Gradonačelnik Benkovca primio višestruku atletsku prvakinju Hrvatske Mateu Čerinu

Gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić zajedno sa svojim zamjenikom Tomislavom Klaricom priredio je prijem za mladu benkovačku atletičarku Mateu Čerinu koja je na tradicionalnom 24. izboru za sportaše Zadarske županije u organizaciji Zadarskog lista proglašena za sportsku nadu Zadarske županije. U njezinoj pratnji bili su treneri iz AŠK Benkovac Ivica Nekić i Dario Ivković te predsjednik kluba Mile Marić.

U prošloj godini osvojila je devet naslova prvakinje Hrvatske u katagorijama mlađe kadetkinje, kadetkinje i mlađe juniorke. Srušila je pet državnih rekorda u kategoriji mlađih kadetkinja; na 60 metara u dvorani i na otvorenom, skok udalj u dvorani i na otvorenom i na 200 metara na otvorenom.  Osvojila je i titulu viceprvakinje u skoku u dalj na mlađejuniorskom prvenstvu Hrvatske u dvorani i broncu u štafeti 4 x 100 metara na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke.  Ove godine na dvoranskim prvenstvima Hrvatske u konkurenciji kadetkinja, mlađih juniorki i juniorki osvojila je tri zlata i dva srebra. Matea je ujedno i hrvatska kadetska reprezentativka.

Uz prigodnu novčanu nagradu, gradonačelnik Bulić čestitao je mladoj Matei na postignutim rezultatima, zaželio joj uspjeh u budućim sportskim rezultatima te obećao potporu Grada u skladu s financijskim mogućnostima.

– Posebno samo ponosni na tvoje rezultate i to što si naša nada koja na svakom natjecanju promovira Grad Benkovac. Napravit ćemo sve kako bi osigurali kvalitetnije uvjete za treniranje kako za tebe tako i za sve naše mlade sportaše i kako biste i dalje postizali najbolje sportske rezultate – rekao je gradonačelnik Tomislav Bulić.

Nadalje je naglasio kao upravo Matea Čerina može biti primjer i ostalim mladim sportašima svojim uzornim ponašanjem, izvrsnim uspjehom u školi i izuzetnim sportskim uspjesima.

Njezini treneri Ivica Nekić i Dario Ivković istaknuli su kako svaki sportski uspjeh na natjecanjima Metee Čerina kao i ostalih mladih atletičara iz AŠK Benkovac znači neprocjenjivu promociju Grada Benkovca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...