Kanalizacija na Plovaniji – još jedan predizborni trik HDZ-a?

“Ovim putem reagiramo da ukažemo na to kako je izgradnja kanalizacijskog sustava na Plovaniji, započeta prije lokalnih izbora, bila još jedan predizborni trik kojim su se pokušale zamazati oči građanima ovoga kvarta.

Već godinama se pitanje kanalizacije, jedno od najvažnijih pitanja za Plovaniju, vrti u bespućima praznih obećanja mjesnog i lokalnog HDZ-a. Uz ostalu cestovnu infrastrukturu, koja na Plovaniji izgleda kao da ju je izgradio car Franjo Josip (a možda i gore) te igralište, kanalizacija je najčešće obećanje koje HDZ građanima Plovanije daje pred lokalne i mjesne izbore. Tako su i pred ove lokalne izbore građanima obećali rješenje ovog problema pa su čak i započeli izgradnju kanalizacijskog sustava u Ulici Nikole Tesle. Radovi su trajali nekoliko mjeseci, a uspješno je riješen sustav odvodnje između rotora na dnu spomenute ulice i nekadašnje tvornice „Bagat“. Međutim, taj pothvat nije donio nikakve realne rezultate građanima Plovanije primarno iz razloga što je zaustavljen odmah po završetku lokalnih izbora. Sa 20 metara kanalizacije građanima Plovanije su ponovo zamazane oči, a sudeći po do sada viđenome realno je za očekivati da će HDZ uskoro, povodom izbora za Mjesne odbore, kanalizaciju obećati opet. Sustav odvodnje za građane Plovanije izuzetno je bitan i to ne samo iz osnovnog razloga što 90% kvarta koristi septičke jame, koje su u drugim europskim zemljama nezamislive u ovakvoj blizini centra grada, već i zbog slivnih voda koje za svake veće kiše građanima uništavaju okućnice i ulaze u domove.

Iz tih razloga nas zanima kada ćete prestati s lažnim obećanjima i započeti izgradnju temeljitog i trajnog kanalizacijskog sustava na Plovaniji?

Roko Tadin,

MO SDP Plovanija

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...