Nakon što riješi Cormiera, Miočić napada svjetskog prvaka u boksu Wildera

Stipe Miočić već je u nekoliko navrata izjavio da bi se volio boksati protiv Anthonyja Joshue, svjetskog teškaškog prvaka. Svi mu više-manje govore da je lud i da će proći kao Conor McGregor u meču protiv Floyda Mayweathera, pa i gore, no Miočić se toga ne boji.

Iako je u nekoliko navrata spomenuo Joshuu, odgovor s britanske strane nije stigao. No postoji još jedan boksački prvak koji je spreman za obračun s našim UFC prvakom u teškoj kategoriji – Deontay Wilder!

“Brončani bombarder” sprema se za novu obranu naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji protiv Luisa Ortiza, točnije osmu uzastopnu otkako je 2015. osvojio pojas prvaka. Neporaženi teškaš odradio je prošlog vikenda trening za javnost nakon kojeg je razgovarao s novinarima.

Najviše je pitanja bilo o njegovu potencijalnom supermeču protiv Joshue, no na kraju je naišlo i pitanje o meču s prvakom UFC-a u teškoj kategoriji.

“Naravno da bih se borio! Ovo je kontaktni sport. Zašto ne? Vjerujem u ono što kažem i vjerujem u ono što činim. U borilačkom sportu najmoćnije je oružje vaš mozak, mentalni dio igre je glavni. Ako u nešto vjeruješ, to ćeš i ostvariti. Ne moraš se brinuti što će drugi ljudi reći o tebi. Ja se ne brinem što drugi govore ili što misle o meni, jer će uvijek biti mnogo mrzitelja, čak i u ovoj dvorani ovdje”, jasan je bio Wilder.

Tijekom pregovora s Joshuinim timom prije nekoliko mjeseci, nezadovoljan iznosom ponuđenog honorara, Amerikanac je ustvrdio da bi se mogao okušati u slobodnoj borbi ako ne pronađe dovoljno motivacije za nastavak karijere u boksu, prenosi Fightsite. Vjerojatno bi radije odradio taj meč u boksačkom ringu, no za dobar iznos sigurno ne bi imao ništa protiv da se on dogodi u oktogonu.

Miočić je u više navrata javno rekao da bi volio odraditi boksački meč protiv Joshue, a pretpostavljamo kako ne bi imao ništa ni protiv dvoboja s Deonatayjem Wilderom, pogotovo za bolji novčani iznos od onog koji trenutno dobiva u UFC-u.

Podsjetimo, za rekordnu treću uzastopnu obranu naslova UFC prvaka, nakon pet brutalnih rundi protiv Francisa Ngannoua, Miočić je dobio “samo” pola milijuna dolara, dok je Mark Hunt za uvjerljivi poraz od Curtisa Blaydesa, u tri runde, dobio 765 tisuća dolara!

Miočić i UFC nisu u dobrim odnosima i to nije tajna. Bi li Miočić odradio jedan boksački meč za nekoliko milijuna dolara i onda se povukao iz borilačkog sporta? Vjerojatno i bi. Ako su mogli McGregor i Mayweather u lakoj kategoriji, onda mogu i dvojica prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Podsjetimo, 7. srpnja Miočić će braniti naslov UFC prvaka protiv prvaka poluteške kategorije – Daniela Cormiera. Nakon što to odradi, tko zna što predstoji za našeg “Vatrogasca”, piše Gol.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...