uspjeh virskog strijelca na Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem

Petar Gorša osvojio europsku broncu

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Povijest se ponovila i nasmiješila virskom strijelcu Petri Gorši: kao i prije dvije, osvojio je u mađarskom Gyoru brončanu medalju na netom okončanom Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem. Naslov europskog prvaka drugu godinu uzastopno osvojio je ruski strijelac Vladimir Maslenikov, postavivši pritom novi svjetski rekord u finalu sa 251.0 krugom.

Sportski ambasador otoka Vira Gorša u finale je ušao sa šestim rezultatom kvalifikacija (626,5 krugova), a nadomak borbi za odličja bio je i drugi hrvatski reprezentativac Miran Maričić (625,5) koji je imao deseti rezultat, a od osmoplasiranog Norvežanina Hagelunda bio je lošiji za 0,6 kruga.

U finalnom nadmetanju, u kojem osmorica najboljih iz kvalifikacija kreću od nule pucajući 12 metaka, nakon čega najlošiji otpada, a isto se nastavlja nakon svake serije od dva ispucana metka, Gorša je uspio izbjeći eliminaciju sve dok na vatrenoj crti nije ostao s dvojicom ruskih reprezentativaca. Aktualni europski prvak Maslenikov bio je neuhvatljiv, dok je Aleksander Drjagin nadmašio virskog strijelca za 0,2 kruga (pogodio 10.2, a Gorša 9,7).

Tako je Drjagin osvojio srebrno odličje, a Maslenikov je do zlata stigao popravivši svoj svjetski rekord postavljen na prošlogodišnjem EP-u u Mariboru. Na istom natjecanju europska prvakinja Snježana Pejčić nije uspjela obraniti naslov europske prvakinje u disciplini zračna puška 10 metara, u finalu EP-a u Gyoru zauzela je tek šesto mjesto. Zlatno odličje osvojila je Dankinja Stine Nielsen, srebrno Poljakinja Katarzyna Komorowska, dok je broncu osvojila Nizozemka Manon Smeets.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar