Tko podržava Istanbulsku konvenciju postaje Conchita? U lecima koji su osvanuli u zadarskoj školi stoji upravo ta briga

Provjerili smo što se nalazi u letcima protiv Istanbulske konvencije koji su se nedugo, u svrhu indoktrinacije profesora i učenika, pojavili u zadarskoj osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje.

U svojim propagandnim materijalima, članovi ove inicijative koriste fotografije javno eksponiranih queer i trans osoba, primjerice onu pobjednice Eurosonga Conchite Wurst.

Članove inicijative brine, kako kažu, što se ‘djecu rodno odgaja u vrtićima – dječaci odijevaju suknjice, lakiraju si nokte… kako bi isprobali osjećaju li se bolje kao djevojčice. Slikovnice nisu o princezi i princu već o dva princa. Djecu se vodi na gay paradu u sklopu predškolske seksualne edukacije’.

U propagandnim materijalima se navodi i kako je zabrinjavajući sve veći broj centara u kojima se provodi promjena spola, kako se u službene formulare umjesto zamjenice ‘ona’ i ‘on’, uvodi ‘ono’… Kažu kako se time ‘rastače zdrava spolnost, sve je manje brakova, rađa se sve manje djece; postupno i neprimjetno se ruši obitelj, a time i cijelo društvo’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...