U Lici danas i do 30 centimetara snijega, na Jadranu obilne kiše i olujno jugo

Pretežno oblačno, povremeno s oborinom. Na Jadranu kiša, u Dalmaciji mjestimice i obilnija uz moguću grmljavinu. Na kopnu većinom susnježica i snijeg, uz stvaranje novog snježnog pokrivača, osobito u gorskim krajevima.

Novi snježni pokrivač nastat će posebice u gorju te u predjelima uz granicu sa Slovenijom. U Gorskome kotaru i Lici past će uglavnom od 15 do 30 centimetara snijega, lokalno moguće i više, no treba upozoriti i na mogućnost kiše koja se smrzava u dodiru s podlogom smrzava na tlu, ponajprije ujutro u gorskim predjelima i Slavoniji, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije danas će biti oblačno i kišovito. Uz jake pljuskove i grmljavinu past će mjestimice i više od 50 litara kiše po četvornom metru. Jako i vrlo jako jugo, na udare i olujno, okretat će prvo na jugozapadnjak, a potom na sjeverozapadni vjetar. I na jugu Hrvatske bit će vrlo vjetrovito, uz jako i olujno jugo, s kojim će more na otvorenom ponegdje biti i jače valovito. Poslijepodne će okretati na jugozapadnjak te slabjeti. Mjestimice će kiša biti i obilnija.

Najviša dnevna temperatura između -1 i 3, u istočnim krajevima i na Jadranu uglavnom između 7 i 13 °C.

U cijeloj će zemlji, pod utjecajem ciklone, biometeorološke prilike biti nepovoljne. Kod meteoropata bi mogle uzrokovati glavobolju i smanjenje koncentracije, a veće tegobe kod kroničnih bolesnika od krvožilnih, plućnih i gastroenteroloških bolesti, te reume. Ovoga tjedna nema opasnosti od hladnih valova.

U četvrtak će biti u unutrašnjosti pretežno, a na Jadranu promjenljivo oblačno. Povremeno slabe oborine, na Jadranu kiša, a u unutrašnjosti susnježica i snijeg. Poslijepodne na sjeverozapadu moguće djelomično razvedravanje. Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, u početku na jugu jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura u četvrtak bit će između -3 i 2, na Jadranu od 3 do 8, a najviša dnevna od 0 do 5, na Jadranu između 9 i 12 stupnjeva Celzijevih.

U nastavku tjedna oborine će u većini krajeva izostati, a i oblaka će biti manje, pa će jutra ponovno biti hladnija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...