Zatvorene prijave na 9. Sajam otočnih proizvoda u Tkonu za vrijeme Škrapinga 2018.

9. Sajam otočnih proizvoda održati će se u Tkonu na Mulu za vrijeme manifestacije Škraping 2018. dana 03.03.2018. – subota, s početkom u 10:15 sati i 04.03.2018. – nedjelja s početkom u 08:00 sati. Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod kojeg je nositelj i Škraping od 2010. g. Na području Općine Tkon preko 30 proizvoda je označeno oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ od toga 2 nematerijalna proizvoda: manifestacija Škraping i Pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači crkve sv. Tome Apostola.

Na otoku Pašmanu je preko 40 proizvoda i suvenira je označeno oznakom HOP (iz mjesta Tkon, Kraj, Pašman, Neviđane i Ždrelac) te četvrtu godinu zaredom otok Pašman osvaja najviše oznaka HOP a koju dodijeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Na Sajmu otočnih proizvoda nastupiti će 45 izlagača sa gotovo svih jadranskih otoka, te se ovaj Sajam ubraja u najveće Sajmove ovakve vrste u Hrvatskoj. Izlagači dolaze sa otoka Pašmana, Ugljana, Dugog otoka, Silbe, Raba, Prvića, Šolte, Hvara, Korčule, Visa i poluotoka Pelješca.

U sklopu Škraping tjedna, u utorak 27.02. u Osnovnoj školi u Tkonu održati će se Radionica na temu Hop-a: Izrada tradicionalnog kolača smokvenjaka u suradnji sa Opg Vesna Zalović i Opg Katica Mušćet, te će se na ovaj način školarci upoznati sa projektom „Hrvatski otočni proizvod“.

Za izlagače Sajma u subotu 03.03. organizirana je zajednička večera sa nastupom Klape u restoranu „Đardin“ u Tkonu od 17:00 sati sa podijelom Zahvalnica, od 19:30 sati u restoranu „Sovinje“ u sklopu proglašenja pobjednika Škrapinga 2018. dodijeliti će se i Diplome za najbolji otočni proizvod i suvenir;

Komisiju za ocjenjivanje najboljeg otočnog proizvoda i suvenira Sajma čine: gđa. Ljubica Ajduković Ugarković, voditeljica projekta HOP i gđa. Tina Bauer iz Bauer Studija.

U nedjelju 04.03. od 10:30-11:00 sati održati će se predavanje na temu: „Suvremena ambalaža i dizajn otočnih proizvoda“ predavači: Ljubica Ajduković Ugarković, voditeljica projekta HOP i Tina Bauer iz Bauer Studija, u Centru za kulturu Tkon, od 12:00-12:30 sati je predviđen posjet Opg Ante Božić u Kraju, od 12:30-13:00 sati obilazak Franjevačkog samostana sv. Dujma u Kraju. Na svečanom otvorenju Sajma nastupiti će KUD „Kunjka“ iz Tkona

Organizatori Sajma: JKU „Prvenj“, TZ Općine Tkon i Općina Tkon.

Pokrovitelji: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Više informacija o Sajmu na: www.sajam-tkon.com

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...