Udruga PORAT organizira obilježavanje Dana ružičastih majica

Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji PORAT organizira obilježavanja Dana ružičastih majica sutra u City Galleriu u 11:00 do 13:00 te u Supernovi od 18:00 do 20:00.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Dan ružičastih majica udruga Porat provodi kao aktivnost projekta Pozitiva. Projekt Pozitiva je projekt prevencija nasilja među djecom školske dobi kojeg udruga provodi u partnerstvu sa Domom za odgoj djece i mladeži Zadar i Kyudo klubom Zadar. U organizaciji udruge Porat biti će postavljeni informativni štandovi na kojima će se dijeliti promo materijali (baloni, letci, majice, kemijske olovke).

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, odlučili smo reagirati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju. Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece.

Dana ružičastih majica, u sklopu Nacionalnog programa prevencije vršnjačkog nasilja, obilježavaju i Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar, zajedno s Medicinskom školom Ante Kuzmanića Zadar. Tim povodom organizirat će se međusobno druženje učenika dvije škole u 10.30 sati u dvorani Medicinske škole Ante Kuzmanića. Isto tako, učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Zadar obilježit će taj dan dijeljenjem prigodnih cvjetnih buketića i ručno izrađenih bookmarkera s pozitivnim porukama u prostoru trgovačkog centra City Galleria Zadar.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...