DVANAESTOGODIŠNJA DJEVOJČICA TREBA POMOĆ SVIH NAS

Za liječenje Petre Zrilić dosad skupljeno 117.000 kuna, hitno treba 950.000 kuna

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Dvanaestogodišnja djevojčica Petra Zrilić koja boluje od neuroblastoma za tjedan dana treba na hitno liječenje u Španjolsku. Liječenje stoji 950.000 kuna, a Petrini roditelji nemaju novca jer su već platili prvi dio liječenja u Barceloni, kako piše Index.

Zato je Zaklada Nora Šitum pokrenula humanitarnu akciju kojom prikupljaju novac za Petrino liječenje, a u pet dana otkako je akcija pokrenuta prikupljeno je 117.500 kuna.

Na računu je prikupljeno 91.500 kuna, a putem telefona još 26.000 kuna“, rekla je Đana Atanasovski koja je pokrenula akciju za pomoć malenoj Petri.

Liječila se na Rebru kad i Nora

Petru poznaje još s Rebra, na kojem se liječila kad i njena Nora.

Mi ju pamtimo s Rebra gdje se liječila u isto vrijeme kad i naša Nora. Njen široki osmijeh i prekrasne velike oči ne možete ne primijetiti. Petra svoje liječenje mora nastaviti u Dječjoj bolnici u Barceloni jer imunoterapije koja joj je potrebna, nažalost nema u Hrvatskoj. Liječenje košta oko 950.000,00 kn, a Zaklada Nora Šitum je za ovu humanitarnu akciju otvorila POSEBAN IZDVOJENI RAČUN i sva sredstva koja prikupimo uplatit će se na račun njenih roditelja jer roditelji zakonski ne smiju organizirati akciju za svoje dijete. Uz vašu pomoć i pod Norinim imenom krećemo u borbu za našu Petru! Pomoći možete uplatom na žiro račun ili pozivom na broj telefona koji su istaknuti na slici. Proširite glas i idemo zajedno za Petru! Hvala vam svima od srca“, napisala je Norina majka Đana Atanasovski na stranici Zaklade Nora Šitum.

Otvoren je humanitarni telefon 060 933 933 (cijena poziva s PDV-om 6,25 kn), a novac možete uplatiti na račun HR7123400091510643583, SWIFT PBZGHR2X, a vremena je sve manje jer bi Petra na liječenje trebala već za tjedan dana.

Petrina majka Ljubica Zrilić je opisala tijek Petrine bolesti i što je sve djevojčica u ovih sedam godina borbe morala proći. Kao prvo treba napomenuti da je Petra jako dobro reagirala na prvi dio imunoterapije u Barceloni, gdje je provela pet mjeseci.

Sad treba krenuti u novi ciklus, no njena obitelj više nema novca, a znajući da joj taj lijek pomaže, odlučili su se obratiti za pomoć javnosti.

Od rujna na liječenju u Barceloni

Petra se od rujna 2017. liječi u Barceloni. Odradili smo prvi dio liječenja i u cijelosti ga platili. Terapija je prošla dobro jer Petra nema nikakvih popratnih bolesti osim osnovne bolesti. Treba se nastaviti i dalje liječiti imunoterapijom, a za to su nam potrebna i dodatna sredstva jer liječenje ne možemo sami platiti. Obraćam se dobrim ljudima za pomoć koji su nam i prije pomagali i podržavali nas u ovako teškoj situaciji.

Naša Petra je sad dobro, odnosno puno bolje nego prije, a pred nama je još težak put, a iako joj se ne sviđa što mora biti u Barceloni, sad vidimo da to liječenje ima smisla i da joj pomaže te želimo da ga nastavi“, kaže Petrina majka Ljubica Zrilić.

12-godišnja Petra živi u Zadru i najmlađe je od petero djece Ljubice i Branimira Zrilića. Prije sedam godina liječnici su joj dijagnosticirali neuroblastom i upućena je u KBC Zagreb. U tih sedam godina liječenja prošla je 40 kemoterapija, 60 zračenja i 3 puta zračenje cijelog tijela, rekla nam je njezina majka Ljubica.

Petrina borba traje 7 godina

Petra je imala 4 operacije, a njezino tijelo zračeno je triput. Zadnja dva ciklusa jedva se izvukla. Svaka daljnja kemoterapija za Petru može biti pogubna. Naša liječnica na Rebru predložila je imunoterapiju“, rekla je Ljubica Zrilić.

Kako u Hrvatskoj, kaže nam, Petra nije bila kandidat da dobije novi lijek dinutuximab beta (imunoterapija), nisu imali nikakvog izbora nego joj sami pronaći kliniku gdje bi je mogli liječiti. Poslali su upite na nekoliko klinika u Europi i dobili pozitivan odgovor one u Barceloni.

“Ondje smo otišli 2. rujna i liječenje se tamo provodilo u dnevnoj bolnici. Dva tjedna bi primala terapiju, a potom dolazila na pretrage. Gotovo 3 mjeseca smo bili u komadu i samo jednom došli kući jer nam je put preskup. Tamo su dolazili i moj sin i suprug jer oni znaju engleski, da mi pomognu u komunikaciji s liječnicima, a također smo imali i pomoć naših ljudi koji tamo žive pa su nam prevodili kad su mogli.

U Barceloni smo boravili pet mjeseci i sad krajem veljače ponovno trebamo ondje nastaviti liječenje. Prvi dio liječenja smo u cijelosti platili, a sad nam treba 950.000 kuna da pokrijemo drugi dio liječenja.

Liječenje daje rezultate

Zasad je primila pet ciklusa ove imunoterapije, a liječnik u Barceloni nam je rekao da je prvo moramo dovesti na obradu te da će tek potom odlučiti hoće li je liječiti. No tad je vidio da je Petra dobro i pristao na liječenje. Da je bila u lošem stanju, on je ne bi uzeo na liječenje.

U Hrvatskoj se dugo liječila i nisu joj imali ništa novo dati. Kako joj na Rebru nisu napravili transplantaciju matičnih stanica, tako su mi rekli da ne može biti ni kandidat za lijek dinutuximab beta. Kad sam na Rebru pitala zašto joj nisu transplantirali matične stanice iako ih imamo pohranjene, nisam dobila nikakav odgovor.

Tako da smo sretni što su je u Barceloni pristali liječiti, najvažnije je da ta terapija ima učinka jer je Petri dobro, dobri su nalazi i sad trebamo nastaviti s liječenjem“, rekla nam je Ljubica Zrilić.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: