11. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova Zadar; Sudjeluju zborovi iz svih dijelova Europe i svijeta

Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova manifestacija je koja je izrasla iz dugogodišnje tradicije zborskog pjevanja u gradu Zadru te u kontinuitetu bienalno održava od 1997.godine.

Na Natjecanju sudjeluju amaterski pjevački zborovi iz raznih dijelova Europe i svijeta, koji svojim nastupima u natjecateljskom dijelu te neformalnim nastupima na gradskim trgovima, oživljavaju i obogaćuju glazbenu i kulturnu ponudu grada Zadra. Ove godine Natjecanje će se održati od 24. do 27. svibnja u Koncertnoj dvorani braće Bersa u novoobnovljenoj Kneževoj palači i HNK- u Zadar.

Zborovi će se natjecati u dvije kategorije: mješovitoj te muškoj ili ženskoj. Nagrada za prvo mjesto, kao i uvijek do sada bit će Zlatni križić opatice Čike, za drugo Srebrni križić opatice Čike, a za treće Brončani križić opatice Čike, a tome tko ga će ih osvojiti odlučivat će članovi Prosudbenog povjerenstva: Jasenka Ostojić, Davor Bobić, Christian Balandras, Damijan Močnik i Zapro Zaprov.

Za 11. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova pristiglo je 14 prijava. Selekciju programskog povjerenstva prošli su svi prijavljeni zborovi koji će u Zadar doći iz Slovenije, Češke, Litve, Švedske, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske.

Natjecanje će započeti svečanim koncertom u Katedrali Sv. Stošije u četvrtak 24. 5. 2018. Nastupit će zbor Slovenske filharmonije pod vodstvom dirigenta Sebastjana Vrhovnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...