“Dan ljubaznosti u prometu”; Učenici Strukovne škole će s policajcima nadzirati pješačke prijelaze

Odbor za promet Vijeća za prevenciju kriminaliteta Zadarske županije u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra i Autoklubom Zadar-HAK, organizirat će i provesti preventivnu akciju u prometu pod nazivom  “Dan ljubaznosti u prometu”.

Akcija će se održati sutra, u srijedu 28. ožujka 2018. godine, u trajanju od 10 do 14 sati, a u akciji će sudjelovati i 50-ak učenika Strukovne škole Vice Vlatković, koji će uz policijske službenike nadzirati i evidentirati poštivanje prednosti prolaska pješaka na pješačkim prijelazima u Zadru.

Glavni cilj ove akcije je poticanje tolerancije između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača na poštivanje prednosti prolaska pješaka na pješačkim prijelazima. Od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza  i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Takova gesta ima značenje: „Ja sam vas vidio  i izvolite prijeđite cestu“.

S druge strane pješake se želi potaknuti da se vozačima zahvale ili „naklonom“ glave kažu “Hvala“ ili da se osmjehnu. Krajnji cilj akcije je pojačati osjećaj sigurnosti u gradu u kojem živimo, odnosno povećati prometnu kulturu sudionika u prometu s namjerom da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakidašnjice. Tijekom akcije bilježit će se registracijske oznake vozila savjesnih vozača od kojih će njih deset biti i prigodno nagrađeno. Nagrade dodjeljuju Turistička  zajednica Grada Zadra, HAK- Autoklub Zadar i Policijska uprava zadarska.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...