Ivo Žuvela: “Ženu na razgovoru za posao u startu diskriminiraju pitanjima o djeci i planiranju obitelji”

Jučer je na Narodnom trgu, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, održana akcija “Ne daj da te gaze” koju zadarski HSLS organizira već šestu godinu zaredom. Dr. Ivo Žuvela sa svojim stranačkim kolegicama dijelio je sadnice cvijeća. Kako ističe, cilj akcije je senzibilizirati javnost i skrenuti pozornost na položaj žena u društvu.

Žena prije svega mora osjećati sigurnost kada je u pitanju njezina egzistencija, a pri tome mislim na priliku za zapošljavanje ali i zadržavanje posla. Neravnopravnost se očituje već na razgovoru za posao tijekom kojeg ženu pitaju ima li djece, planira li ih imati i slično. Žena uz svakodnevni posao ima i onaj kod kuće, znači obavlja dva posla. Važno je spomenuti i nasilje u obitelji koje je prisutno od pamtivijeka, a o kojem se, na sreću, u posljednje vrijeme sve više govori. Nasilnike je potrebno strože kažnjavati. Želimo poručiti svim ženama da ne odustaju od svojih prava na ravnopravnost, kaže dr. Žuvela.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...