Kćer Ane Lovrin odlazi na Vrhovni sud

Zadarska sutkinja Općinskog suda, Iva Lovrin, poznatija po svojoj majci , bivšoj ministrici pravosuđa Ani Lovrin, odlukom Državnog sudbenog vijeća privremeno se upućuje na rad u Vrhovni sud Republike Hrvatske.

Poznato je kako je Iva Lovrin pravosudni ispit položila još 29. travnja 2006.  a svega nekoliko dana kasnije dodijeljeno joj  mjesto sudskog savjetnika na određeno vrijeme.  Iako neki godinama čekaju posao na neodređeno, Ivi Lovrin je to pošlo za rukom jako brzo. Dvije godine nakon ugovora na neodređeno, 2008. godine, majka, ministrica Ana Lovrin dala je nalog za izbor novih sudaca. Njezina kćer,  Iva Lovrin , naravno, javila se na natječaj. Onaj prvi uvijet od najmanje dvije godine rada na poslu sudskog savjetnika, time je bio ispunjen, te je 2008.godine Iva Lovrin postala sutkinja.  Iako je 2011.godina izabrana za glasnogovornicu Općinskog suda u Zadru, dolaskom Željka Rogića na mjesto predsjednika suda, u takozvanoj otvoreno vladavini pravde, Iva Lovrin smijenjena je s mjesta glasnogovornice.
No, njezino “uspinjanje” tek započinje. Na vrijeme od dvije godine, s početkom 1. travnja 2018., sutkinja Iva vršitit će svoju funkciju na Vrhovnom sudu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...