Mornari “potopljeni” u Škabrnji

Na krilima sjajnog niza od pet uzastopnih prvenstvenih utakmica bez poraza, dodatno ukrašenog senzacionalnom pobjedom protiv prvaka i lidera „Arbanasa“ (2-1), nadahnuti virski „Mornari“ otišli su na derbi protiv „Škabrnje“ s osjetnom dozom opreza. Obje momčadi imale su nakon 16. kola po 27 bodova, a na tablici ih je dijelio tek jedan šminkerski gol viška kojega su na svom kontu imali „Žuti“ iz Škabrnje.

Dobri su, pogotovo na domaćem terenu koji je jedan od najvećih i najširih u ligi. Imaju tri odlična, iskusna igrača koji nose momčad, pa neće biti lako. Bod bi bio uspjeh“, kazao je uoči utakmice kapetan Tihomir Buškulić, a nakon odigranih 80 minuta i poraza 3-1, jasno je kako su „Mornari“ opravdano strahovali od ovog gostovanja. Moglo je, doduše, biti i bitno drukčije, no „Škabrnja“ je elegantno iskoristila svoje prigode, dok su Virani imali manjak sportske sreće. Iako je nakon poraza na lijepom stadionu Vlačine – velikom i širokom poput Nou Campa – bilo ponešto ljutnje i tuge, pogotovo što je neizvjesnost trajala do posljednje akcije na utakmici, nitko nije bio previše potresen. Virani igraju dobro, o čemu svjedoči osam pobjeda u posljednjih 12 utakmica i sjajno proljeće s dvije pobjede i remijem u Privlaci.

Nikad nismo bolje igrali, niti smo imali više bodova. Imamo puno razloga za zadovoljstvo. Ovaj nam poraz nije poremetio planove“, podcrtao je ovu proljetnu veteransku renesansu tvorac virskog nogometnog čuda Živko Vučetić, a lijevi bočni Marino Rukavina u takvom je raspoloženju euforično najavio sljedeću utakmicu protiv vrlo dobrih Pažana: „Imam osjećaj kako ćemo Pažanima naplatiti promašaje u Škabrnji. Mogla bi pasti i petarda“.

Do te najavljene i obećane petarde, opišimo što se događalo na stadionu Vlačine.

„Škabrnja“ je bolje otvorila utakmicu; domaći su imali inicijativu i posjed lopte, dok su Virani dosta povučeno čekali na svoje prigode. U žustroj igri između dva 16-erca, dolaze i prve prilike. U 18. minuti nakon kornera Šime Škara pokušava nipperovskim horizontalnim udarcem, ali lopta ide preko vrata gostujuće jedinice Branimira Kapovića. Tri minute kasnije „Škabrnja“ vodi: Virani bespotrebno gube loptu u pokušaju driblinga, i eto Šime Škare sada na visini kaznenog prostora – puca oštro i precizno, od desne vratnice lopta se našla u mreži za 1-0!

Već u sljedećoj minuti hitri „Mornar“ Marin Kapović probija desnu stranu i pokušava ubaciti u vratarski prostor – istrčava domaći vratar Šime Ražov kojemu se lopta izmigoljila iz ruku, ali nije završila u mreži. U 26. minuti gotovo smo vidjeli izjednačenje: opet virska gazela Kapović juri desnom stranom kao da je na A-1, ubacuje dugu loptu na koju natrčava Igor Pašica, ali virski torpedo nije eksplodirao: loptu je prsima smjestio u – vratnicu! Kad neće Virani, hoće domaći. Zvonimir Jurić odmjerava na lijevoj strani najbolju opciju, precizno pronalazi Marka Gospića koji poput teškog čekića zakucava za 2-0! „Mornar“ je uzdrman, ali nije potopljen: još jednom gledamo Kapovića u akciji koji puca iz dobre pozicije, no Ražov sada pokazuje zašto se na Vlačini teško osvajaju bodovi – samo korner.

U drugom dijelu „Mornari“ su gospodari travnjaka, ali domaći su imali prvu prigodu kada je nakon oštrog ubačaja s boka lopta otišla tik uz prečku. Napokon, radost i za goste u 70. minuti: Zdravko Jukić s 20-ak metara iskosa reže iz slobodnog udarca kao „Stihl“ pila, pa nakon odbijanca lopta odlazi u mrežu – 2-1! Deset je minuta do kraja i Virani otvaraju sve karte za stolom, a najbolja prigoda ukazala se kada je Danijel Zubčić na nekih 18 metara zaustavljen prekršajem. Umjesto Jukića, pucao je Dalibor Drvoderić, ali nije poderao mrežu – lopta se od živog zida odbila u polje. U posljednjoj akciji na utakmici vrlo dobri sudac Tomislav Čulina, koji je hladnokrvno kontrolirao povremenu nervozu i oštre duele igrača obje momčadi, pokazao je na bijelu točku; siguran je bio dvostruki strijelac Gospić za 3-1. Potvrdile su se tako riječi kapetana Buškulića prije derbija, iako je na koncu sve bilo stvar nijansi, a možda i hendikepa. Silno je nedostajao Giuliano Krizman u sredini, koji poput pauka veže mrežu virskih akcija i donosi ravnotežu između linija, kao i desni bočni Mate Vidaić čiju su probojnost domaći osjetili tek u drugom poluvremenu.

 

NK »ŠKABRNJA« – NK »MORNAR« 3-1 (2-0)
Škabrnja. Stadion »Vlačine«. Vrijeme: sunčano. Gledatelja: 10. Utakmica 17. kola Lige veterana Zadarske županije.
Sudac: Tomislav Čulina (Pridraga). Pomoćni: Mateo Erceg (Pristeg) i Petar Mijić (Rodaljice). Delegat: Božo Vukić (Zadar).

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...