400 Zadrana formiralo tijelima simbol vrpce; Nabavimo linearni akcelerator!

Oko 400 Zadrana formiralo je danas svojim tijelima simbol vrpce, znaka Lige protiv raka Zadar, na parkiralištu Novog kampusa Sveučilišta u Zadru.

Iza veličanstvenog prizora stoji humanitarna priča „Zrači dobrotu“, dio studentskog projekta „Ritam kulturizma“ kojeg već devetu godinu zaredom organiziraju studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

– Snimanjem zajedničke fotografije iz zraka željeli smo podići svijest o potrebi za nabavom linearnog akceleratora, aparata za zračenje onkoloških bolesnika. Sav prihod koji ostvarimo kroz projekt donirat ćemo Općoj bolnici Zadar za ovu svrhu, poručila je Marta Duvnjak, jedna od voditeljica ovogodišnjeg izdanja „Ritma kulturizma“, uz zahvalu građanima na velikom odazivu te fotografu Filipu Brali koji je ovjekovječio ovaj susret.

Humanitarnom snimanju odazvali su se brojni građani, među kojima su bili i studenti svih odjela Sveučilišta u Zadru te učenici obližnjih škola, Medicinske škole Ante Kuzmanića, Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića te Glazbene škole Blagoje Bersa.

Novac za humanitarnu akciju bit će moguće donirati na svim događanjima „Ritma kulturizma 2018.“, od 25. do 27. travnja.

S obzirom da je Europska unija 2018. godinu proglasila „Europskom godinom kulturne baštine“, moto ovogodišnjeg programa je „Doživi kulturnu baštinu“, što će biti moguće kroz mnoštvo kulturno-zabavnih događanja. Gostujuća predavanja, edukativne radionice, sportski dio uz bogatu tombolu, pub kviz, samo su dio široke lepeze događanja.

Na parkiralište Novog kampusa vraća se i „Kino na otvorenom“ koje je prošle godine izazvalo velik interes.

– Organiziranjem „Ritma kulturizma“ studenti stječu znanja koja nas pripremaju za tržište rada. Imamo priliku vidjeti kako organizacija događaja izgleda iza kulisa, a sve u cilju našeg napretka, istaknula je suvoditeljica projekta Laura Mičić.

Prvo na rasporedu događanja je otvorenje u HNK Zadar u srijedu, 25. travnja, od 19 sati. Kulturnu baštinu posjetitelji će moći doživjeti kroz nastupe klapa Intrade, Idro i Kandelora, te ples i pjesmu KUD-ova Sv. Donat, Kveštura i Vrana. Ulaznice po cijeni od 30 kuna moći će se kupiti već ovu subotu, 21. travnja, od 10 do 14 sati na štandu koji će biti postavljen ispred Gradske lože na Narodnom trgu. Ovom prilikom volonteri će prodavati i promotivne materijale među kojima će biti i uspomena na današnje snimanje zajedničke fotografije iz zraka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...