utrka ima i humanitarni karakter

Odbili TZ Grada Zadra; Dovode 1500 trkača, promoviraju grad, a oni im ponudili 1,8 kuna po trkaču

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U subotu, 21. travnja s početkom u 21 sat, kod Gradskih vrata u Foši startat će najspektakularnija utrka s mirisom mora i povijesti – Sport&Moda Zadar night run 2018.

Ove godine očekuju se i do 1500 sudionika.

Prve godine sudjelovalo je tristotinjak trkača, idućih godina se broj utrostručio i interes za sudjelovanje u ovoj utrci odavno je prešao granice Zadarske županije, a sada i Hrvatske. Jasno je da je ova utka neminovno važna i za predsezonski turizam našeg grada.

No je li to jasno TZ Grada Zadra?

Nakon četiri godine postojana i dovođenja 1500 trkača iz svih krajeva Hrvatske i promocije Zadra nije nam jasno kako nismo podržani od TZ Grada! U njoj su odlučili svakog trkača podržati s otprilike 1,8 kuna, što je oko 2 tisuće kuna. Za njih smo još izgleda mali i beznačajani, pa smo se zahvalili i odbili novac. Smatramo da zaslužujemo veću pažnju i podršku. Promoviramo ime grada Zadra, kao što stoji i u imenu utrke, i zato nas je to s njihove strane jako razočaralo, čak i uvrijedilo, kazao je Jure Šango, glavni organizator.

Start i cilj sportsko-rekreativnog događaja bit će na renesansnim Kopnenim vratima u slikovitoj luci Foša.

Svaki trkač prilikom prijave može odlučiti o dužini utrke i izabrati između 2.5 km (1 krug); 5 km (2 kruga) i 10 km (4 kruga) koje treba istrčati u roku 75 minuta. Prijave za utrku i uplate kotizacije moguće su do 19. travnja 2018. u 21 sat. .

Ovo je utrka sa srcem, jer će od svake startnine donirati 10 kuna Zakladi Ana Rukavina koja radi na proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar