Dok mu se sudi u Zadru, talijanski mediji tvrde: “Horvatinčić kupuje novi, još snažniji gliser”

Ugledni dnevnik ‘Corriere della Sera’ objavio je tekst o hrvatskom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, koji je poznat po višestrukim slučajevima ubojstva iz nehaja za koje nikad nije, kako šira javnost smatra, propisno kažnjen.

“Biste li vi imali povjerenja u sudstvo koje nije uspjelo sankcionirati bogatuna koji je osuđen za 31 nedjelo u prometu, optužen za smrt starije gospođe na pješačkom prijelazu i ubio još jednu pješakinju, da bi na kraju usmrtio dvoje na njihovoj jedrilici sručivši se na njih svojim gliserom?”, započinje dnevnik tekst o Horvatinčiću i zatim otkriva dodatne informacije.

Ne samo da Horvatinčić nije kažnjen za svoja nedjela, već u Italiji pregovara o kupovini novog, još snažnijeg glisera, piše Corriere Della Sera.

Baš u vremenu kad je na Županijskom sudu u Zadru pokrenut proces ponovnog odlučivanja o prvostupanjskoj presudi prema kojoj je oslobođen krivnje za izazivanje pomorske nesreće kod Primoštena kada je svojim plovilom usmrtio dvoje talijanskih nautičara.

Jučer je potvrdio da će djeci supružnika Salpietro koje je usmrtio – isplatiti odštetu. Čak 8.3 milijuna eura.

Još jednom je izrazio žaljenje zbog nesreće koju je skrivio te kazao kako je posjetio grob poginulih supružnika Francesca Salpietra (63) i Marinela Patella Salpietro(61).

Sjetimo, Horvatinčić je listopadu prošle godine na šibenskom općinskom sudu oslobođen krivnje za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je kod Primoštena 2011. svojim plovilom usmrtio dvoje talijanskih nautičara.

Sutkinja šibenskog suda Maja Šupe tada je prihvatila tvrdnje Horvatinčićeve obrane da je on u trenutku nesreće doživio takozvanu sinkopu, iznenadan i kratkotrajan gubitak svijesti. Zadarski županijski sud sada može vratiti predmet na ponovno suđenje, potvrditi presudu nižeg suda, ili je preinačiti. Što god odluči, odluku će objaviti za dva do tri tjedna, prenosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...