Ljeto u travnju? Nakon sredine tjedna temperature se penju na 25 stupnjeva

Meteoservis Severe Weather Europe javlja da će temperatura diljem Europe ovog tjedna rasti, a u četvrtak će biti i za 12 stupnjeva više od prosjeka za ovo doba godine, i to u cijelom središnjem i sjevernom dijelu Europe.

Nakon djelomice oblačnog dana s nešto kiše, danas će jutro biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a zatim djelomično razvedravanje, najprije u zapadnim predjelima. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, a najviša dnevna od 19 do 24 °C, donosi net.hr.

Meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda javljaju da nas čekaju iznimno i iznadprosječno topli dani. Nakon današnjih temperatura, koje će se kretati i do 24 stupnja, visoke će se temperature nastaviti i idućih dana. U Zagrebu će danas jutarnja temperatura biti 15 stupnjeva, a najniža će biti tijekom noći, 13 stupnjeva, dok će se tijekom dana temperature kretati do 21 stupanj. U četvrtak će biti najviše 23 stupnjeva, a najniža će temperatura biti 14 stupnjeva ujutro.

Na sjeveru zemlje će bti slično. U Čakovcu će danas temperature tijekom dana biti od 13 do 21 stupnjeva, a 11 tijekom noći, dok će se sutra temperature popeti do 23 stupnja.

Rijeka će danas mjeriti od 15 do 24 stupnjeva, dok će preko noći najniža temperatura biti 12 stupnjeva. U četvrtak će biti još toplije s najvišom dnevnom temperaturom od 25 stupnjeva. Slično će biti i u Istri. Pazin će danas mjeriti najviše 21 stupanj, a sutra 23.

U Lici će biti hladnije nego u ostatku zemlje, no ipak će temperature i tamo biti visoke. Tako se danas u Gospiću očekujemaksimalno 15 stupnjeva uz kišu, dok će sutra temperature ići maksimalno do 18 stupnjeva.

Dalmacija će ipak biti najtoplija pa će tako danas Split mjeriti 16-22 stupnjeva uz izmjenu sunčanih i oblačnih razdoblja, a sutra će biti maksimalno 25 stupnjeva. Dubrovnik će pak danas mjeriti maksimalna 22 stupnja, dok će sutra biti 24 stupnjeva.

Slavonija će danas mjeriti 13 do 19 stupnjeva, dok će tijekom noći biti 10 stupnjeva. Sutra će u Osijeku biti 18-22 stupnja tijekom dana, a po noći će najniža temperatura biti 12 stupnjeva.

Meteoservis Severe Weather Europe javlja da će temperatura diljem Europe ovog tjedna rasti, a u četvrtak će biti i za 12 stupnjeva više od prosjeka za ovo doba godine, i to u cijelom središnjem i sjevernom dijelu Europe.

Taj meteorološki servis dodaje i da se tijekom ovog tjedna očekuju relativno stabilni uvjeti koji će se nastaviti tijekom idućih 7-8 dana diljem cijelog kontinenta. Ističu da će poslijepodneva biti iznimno ugodna i topla. Dodaju i da se nastavlja dolazak saharskog pijeska.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...