Ministar o zakonu zbog kojeg negoduju taksisti: “Mislim da ćemo ovime otvoriti nova radna mjesta”

U Tkonu na otoku Pašmanu ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju trajektne luke Tkon. Radi se o ugovoru od 32 milijuna kuna za trajektnu luku na Pašmanu koja je namijenjena otočnom povezivanju i boljoj infrastrukturi.

“Prvi put gradimo lučku infrastrukturu novcem iz EU fondova”, rekao je ministar.

Ministar je odgovorio i na pitanje o taksistima koji negoduju zbog prijedloga novog zakona.”Cilj je zakona da građanima omogućimo jeftiniji i dostupniji prijevoz taksijem, liberalizaciju tržišta i jednaka pravila koja će vrijediti za sve. Mislim da ćemo ovime otvoriti nova radna mjesta, da ljudi ostanu u Hrvatskoj”, kaže Butković koji je govorio i o negodovanjima zadarske oporbe zbog koncesije na luku Gaženica.

“Republika Hrvatska izgradila je infrastrukturu, zajam Hrvatska mora vratiti. Postupak je bio transparentan. Cilj je da Gaženica zaživi, nitko je ne prodaje. To su najniži politički poeni oporbe. Nama je cilj dovući brodove u Gaženicu”, rekao je za dnevnik.hr.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...