Sin poginulih Talijana za Antenu tvrdi: “Horvatinčić laže. Novac nismo dobili, a novinarima neka radije priča što je radio kada je gliserom prešao preko glave mojih roditelja”

Žalbeno vijeće zadarskog Županijskog suda u sastavu Hrvoje Visković, Marijan Bitanga i Dijana Grancarić jučer je razmatralo žalbu u slučaju Horvatinčić koju je uložilo Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Oslobađajuća presudu tako se može potvrditi ili preinačiti, a nije isključena niti opcija da se cijeli predmet ponovno vrati na suđenje.

Novinarima se ispred suda obratio i Tomislav Horvatinčić koji je naglasio kako je djeci stradalih isplatio odštetu.

U pratnji odvjetnika izjavio je kako su od njega tražili 8,3 milijuna eura, što je bilo previše, ali kako je dogovor, eto, ipak postignut.

S Federicom Salpietrom razgovarali smo sinoć, nakon prvog zasjedanja o slučaju Horvatinčić na zadarskom sudu.

Želim službeno izjaviti da nikada nisam dobio nikakvu ponudu ili naknadu od Horvatinčića. Nismo nikad pitali niti ćemo dobiti ikakvu naknadu od njega. Mora prestati govoriti laži i pokušati skrenuti pažnju javnosti od velike pogreške koju je učinio, kaže nam Salpietro koji kaže kako se uporno skreće pažnja s najbitnije stvari – a to je ubojstvo njegovih roditelja.

Fokus je nešto drugo te on mora odgovoriti ispred moje obitelji i ostatka svijeta o ubojstvu mojih roditelja. Ako zaista želi razgovarati s novinarima, zašto ne objašnjava što je radio kada je prešao preko njihove glave s gliserom?

Sin poginulih Talijana koji danas živi u Parizu i s nevjericom prati apsurde ovog pravnog postupka.

Nije tajna. Naknada koju smo prvotno predali sucu bila je maksimalna za talijanske kriterije, a moji odvjetnici slijedili su ta pravila. Svi znamo da su kriteriji za naknadu u Hrvatskoj drugačiji. Ako hrvatsko osiguranje želi platiti, imaju maksimalno milijun eura, ali obveza koju imaju po zakonu je isplatiti oko 20.000 eura po žrtvi. To je manje bitno. Horvatinčić kao i uvijek laže i pokušava skrenuti pozornost daleko od stvarnog problema kako bi se opravdao pred javnosti i sucima. On je taj koji je napravio pogrešku, on je ubio našeg oca i majku i stoga je on taj koji mora platiti dug. I to ne novcem, nego pravednom presudom. Ona je važna za sve nas, zaključuje Salpietro.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...