Donosimo program proslave Gospe od Zečeva u Ninu

Središnja proslava zavjetne svetkovine Gospe od Zečeva u župi sv. Anselma u Ninu, odnosno u središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije, slavi se u ponedjeljak 7. svibnja.

Svečano euharistijsko slavlje je u ninskoj župnoj crkvi sv. Anselma u 11 sati, potom procesiju s čudotvornim kipom Gospe od Zečeva kroz mjesto predvodi mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije. Središnje euharistijsko slavlje u 18,00 sati u župnoj crkvi sv. Anselma predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Mise na svetkovinu Gospe od Zečeva još su u 6, 7.30 i u 8.30 sati.

Početak ovogodišnje proslave Gospe od Zečeva u Ninu je u subotu 5. svibnja. U 6 sati je blagoslov hodočasnika pješaka u crkvi Sv. Anselma. U 9 sati je polazak brodicama na otok Zečevo, gdje euharistijsko slavlje u 11 sati u crkvici Gospe od Zečeva na otočiću predvodi don Zvonimir Mikulić, duhovnik sjemeništa ‘Zmajević’ u Zadru.

U 20,30 sati toga dana u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu održava se molitveno-glazbeni program “Slavimo Mariju”.

U nedjelju 6. svibnja u 18,00 sati euharistijsko slavlje u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu, potom i procesiju s Gospinim kipom predvodi don Ilija Jakovljević, postulator kauze za proglašenje svetim Miroslava Bulešića.

U četvrtak 10. svibnja, na svetkovinu Uzašašća Gospodinova, euharistijsko slavlje u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu s početkom u 19,00 sati i završnu procesiju s Gospinim kipom predvodi don Roland Jelić, rektor sjemeništa ‘Zmajević’ u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...