I danas je za cijelu zemlju na snazi alarm zbog oluja, u Dalmaciji moguća obilna kiša

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku.

Oborina će ponegdje biti i obilnija, ponajprije duž Jadrana gdje će kiše biti već od jutra, a poslijepodne i navečer izraženiji pljuskovi mogući su i drugdje u zemlji.

U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla, češća u gorskim krajevima. Najviše sunčanog i suhog vremena bit će na istoku zemlje. Vjetar na kopnu uglavnom slab.

Na Jadranu umjereno, prolazno i jako jugo, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u okretanju na istočnjak. Najviša temperatura zraka između 21 i 26 °C, a u gorju malo niža.

Za područje cijele Hrvatske na snazi je žuti alarm zbog mogućih izraženih grmljavinskih nevremena. “Lokalno mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom. BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, upozorava Meteoalarm.

U Dalmaciji je na snazi i narančasti alarm zbog moguće obilne kiše.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...