AFERA HOTMAIL

Ministrica Martina Dalić podnijela ostavku!

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Premijer Andrej Plenković objavio je kako je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić nakon razgovora u Banskim dvorima podnijela ostavku. On ju je prihvatio.

Nakon jučerašnjeg i današnjeg razgovora Martina Dalić i ja odlučili smo da ona danas podnese ostavku na svoju dužnosti koju sam ja prihvatio, rekao je premijer.

Potpredsjednica je dala veliki doprinos, ne samo u gospodarstvu, nacionalnoj strategiji reformi i uvođenje eura, već i baveći se krizom u Agrokoru… Prije godinu i pol dana Vlada je držala konzinstentan stav da je odgovorost u kompaniji isključivo na vlasniku i upravi kompanije. Nismo dopustili stvaranje atmosfere kaosa i širih problema za hrvatskih financijski sustav. Istodobno, kao odgovorna vlada s tadašnjim koalicijskim partnerom, MOST-om, koji je bio informiran o svim aktivnostima i na njihovu inicijativu angažirani su stručnjaci van državne uprave, rekao je Plenković uz pojašnjenje kako se sve to radilo da se izbjegne stečaj Agrokora.

U dogovoru s premijerom podnijela sam ostavku na mjesto potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva. Odjednom ispada da sam ja postala uteg Vladi, ja to ne želim biti, kazala je Martina Dalić.

Zbog afere s mailovima potpredsjednice Vlade Martine Dalić, podsjetimo, u petak je održan i sastanak vladajuće koalicije, čiji se nastavak očekuje sutra, u utorak. U nedjelju je sve, ponovno, komentirao i premijer Andrej Plenković. Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je, pak, u nedjelju kako će, vezano uz mail komunikaciju potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić s konzultantima i odvjetnicima koji su radili na lex Agrokoru, rasvijetliti sva pitanja do kraja, a ako nešto nije bilo dobro, tražit će odgovornost.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar