Cestitka_Uskrs

Priča NK Zadra o Šimi Vrsaljku; Čačić: “Isticao se po zrelosti i karakteru”

Šime Vrsaljko u srijedu je ispisao povijest zadarskog nogometa. Naš nogometaš postao je prvi Zadranin s naslovom pobjednika Europske lige ili Kupa Uefa. Njegov je Atletico Madrid u finalu u Lyonu pobijedio Marseille s uvjerljivih 3:0. Zgoditke su postigli Antoine Griezmann u 21. i 49. minuti te Gabi u 89., a Šime je odigrao vrlo dobrih 45 minuta.

Vrsaljko je ponikao u Školi nogometa NK Zadar, gdje je počeo trenirati s osam i pol godina i zadržao se do svoje 14. Najvećim dijelom trener mu je bio Damir Čačić, danas voditelj Škole nogometa i trener kadeta, koji mu je odmah nakon utakmice u Lyonu i čestitao na velikom uspjehu.

– Svi u klubu smo jako ponosni na Šimu i ovo što je postigao, a naravno da ja kao njegov bivši trener imam i posebnu emociju po tom pitanju. Razmijenili smo par poruka nakon utakmice, čestitao sam mu i zaista sam presretan zbog njega – kaže Čačić.

Šime Vrsaljko (čuči prvi zdesna) i Damir Čačić (stoji prvi s desna) u Školi nogometa NK Zadar

Šime je već od malih nogu pokazivao izraziti talent, koji je kroz pet i pol godina rada u Školi nogometa NK Zadar dodatno izbrušen. Sa 14 godina prešao je u redove zagrebačkog Dinama, odakle se kasnije otisnuo u talijanske klubove Genou pa Sassuolo, da bi 2016. stigao u Atletico i vrlo brzo zauzeo jedno od ključnih mjesta u sjajnoj momčadi Diega Pabla Simeona. Paralelno s tim, naravno, i u hrvatskoj reprezentaciji.

– Ono po čemu se Šime isticao u odnosu na većinu svoji vršnjaka nije bio samo talent, nego prvenstveno zrelost i karakter. To sam prepoznao od prve godine kada sam ga počeo trenirati i zbog toga sam bio siguran da može napraviti veliku karijeru, što se sada i potvrđuje. I danas ga, pored svih fizičkih sposobnosti i tehničko-taktičkih znanja, krasi “jaka glava”. Veliki je radnik i sve to dolazi na naplatu – ističe Čačić.

Sljedeći tjedan u lov na novo ispisivanje povijesti krenut će još jedan Zadranin, koji je ponikao u našoj nogometnoj školi – Luka Modrić sa svojim Real Madridom ide po četvrti naslov europskog prvaka.

– Mislim da se malo tko može pohvaliti s tolikim brojem vrhunskih igrača koliko je proizišlo iz našega kluba. Ako sagledamo veličinu grada Zadra i sve probleme s kojima smo se susretali još od ratnih vremena pa sve do danas, NK Zadar je po tom pitanju pravo čudo. Zadarski bazen je prepun talentiranih igrača, a uspjeh naše škole nogometa je što je taj potencijal znala prepoznati i pretvoriti u igrače za najvišu svjetsku razinu – zaključuje voditelj škole nogometa NK Zadar.

Osim što je prvi Zadranin, Vrsaljko je i osmi hrvatski nogometaš s ovim trofejem. Prije njega to je pošlo za rukom Mladenu Ramljaku (Feyenoord 1974.), Luki Peruzoviću (Anderlecht 1983.), Mariju Staniću (Parma 1999.), Ivici Oliću (CSKA 2005.), Ivici Križancu (Zenit St. Petersburg 2008.), Dariju Srni (Šahtar 2009.) i Ivanu Rakitiću (Sevilla 2014.)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...