U Arbanasima večeras kreće proslava Dana Gospe Loretske

Društvo zadarskih Arbanasa danas, 7. svibnja u 19 sati započinje svoje tradicionalne Dane Gospe Loretske koji se održavaju u dvorani Gradske knjižnice ogranak “Alaksandar Stipčević” Arbanasi.

Prvog dana u 19 sati primarijus dr. Mirko Jamnicki Dojmi održati će predavanje s naslovom  “Zanimljivosti iz zadarskog zdravstva” a koje je posvećeno malo poznatom Arbanasu primarijusu doktoru Stanku Krstiću koji je cijeloga života proučavao i liječio tuberkulozne bolesnike. Prim. dr. S. Krstić je naime brat puno nam poznatijeg  prof. Krune Krstića  čije ime danas nosi osnovna škola u Arbanasima.

“U 20 sati  dolazi  nam naš Arbanas svim zadranima poznati Ivica Matešić Jeremija  koji će nam kazivati “Arbanasi u ratu za hrvatsku slobodu i neovisnost”. On će iznositi neposredna saznanja i sjećanja kao neposredni učesnik u ratu.

U vitrinama će biti izloženi radovi članova sekcije Čehuljice za glagolsku knjigu ” Zmajevich “koju je Društvo zadarskih Arbanasa pokrenulo 2008 godine čiji je voditelj gosp. Dario Tikulin Stipčević.

Na početku, između predavanja i na kraju zapjevati će nam naša sve poznatija kantautorica pjesama duhovne tematike prof. Tea Vidaić neke od svojih skladbi. Prvi dan ćemo završiti druženjem uz skromni domjenak”, kažu iz Društva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...