U Stankovcima i Pristegu organizira se vježba spremnosti uoči požarne sezone 2018.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje u suradnji s Ministarstvom obrane i Ministarstvom unutarnjih poslova organizira međuresornu vježbu Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti „SIGURNOST 18“.

Glavni cilj vježbe je provjera zajedničkog djelovanja na terenu te spremnosti i koordinacije snaga koje sudjeluju u provedbi požarne sezone 2018.

Scenarij vježbe se temelji na simulaciji požara na prostoru Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije (5 šumskih požara), spašavanju unesrećenih iz željezničke nesreće na teško pristupačnom terenu, sanaciji nesreće s opasnom tvari, organizaciji prijevoza snaga za gašenje šumskih požara na otoke uz potporu Hrvatske ratne mornarice te traganja i spašavanja za izgubljenim turistima.

U terenskom dijelu vježbe „SIGURNOST 18“ sudjelovat će djelatnici DUZS-a, MORH-a, MUP-a, HZHM-a, HCK-a, HGSS-a, pripadnici Vatrogasnih zajednica Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Karlovačke županije, pripadnici civilne zaštite te drugih tijela iz sustava domovinske sigurnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...