Učenici gimnazije Juraj Baraković sudjelovali na skupu mladih ambasadora Europskog parlamenta

Učenici Gimnazije Jurja Barakovića sudjelovali su na Skupu mladih ambasadora Europskog parlamenta u Splitu, 11,svibnja. Skup se održavao istovremeno na četiri različite lokacije, u Zagrebu, na Krku, u Slavonskom Brodu i Splitu. Gimnaziju Jurja Barakovića predstavljali su učenici koji sudjeluju u programu Škola ambasador Europskog parlamenta, a u pratnji profesorica Franke Dvorski i Ivane Radović.

Mladi su imali priliku poslušati neka pitanja i odgovore hrvatskih zastupnica u EU parlamentu, Ivane Maletić i Marijane Petir s kojima smo putem live stream-a bili povezani u Zagrebu. Tom prigodom je naša učenica Paola Grbeša ukratko iznijela rezultate istraživanja migracije mladih koje je provedeno među učenicima trećih razreda škole. U Slavonskom Brodu gost je bio zastupnik u EP Jozo Radoš.

Svojim iskustvima mlade su motivirali Aleksandra Dojčinović (modna dizajnerica) iz Zagreba, Tvrtko Barun (Isusovačka služba za izbjeglice) iz Krka, Alen Nađsombat (NK Osijek) iz Slavonskog Broda, a posebno dojmljiv bio je motivacijski govor Igora Spetiča (Savez izviđača Hrvatske) u Splitu.

Potom je uslijedila radionica Foruma za slobodu odgoja, gdje su učenici dobili 40 minuta da osmisle mini-kampanju kojom bi potaknuli svoje vršnjake da izađu na izbore za Europski parlament . Gimnazijalcima Jurja Barakovića 40 minuta bilo je sasvim dovoljno da osmisle vrlo simpatičan igrokaz  u kojem su glavne uloge odigrali Paola Grbeša i Luka Milin, Josip Tomić napisao je pjesmu,  a sve je završilo sloganom “Koristan budi, glasaj i presudi!”

Prepuni pozitivnih dojmova veselimo se novom susretu dogodine, javljaju nam učenici ove zadarske škole.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...