Udovica iz Zadra se “izvukla”, ona iz Koprivnice državi mora vratiti 1,3 milijuna kuna

Varala je državu gotovo 20 godina i oštetila državu za ogroman novac, no sutkinja Lidija Vuljak s koprivničkog Općinskog suda konačno je stala tome na kraj.

63-godišnja lažna udovica Barbara Hartman tako mora vratiti svih 1,3 milijuna kuna s kamatama, to jest, svu invalidninu i mirovinu koju je primala na ime poginulog bivšeg supruga, inače hrvatskog branitelja, piše Podravski.hr.

Primala je mjesečnu mirovinu od gotovo 8000 kuna na račun poginuloga branitelja od kojeg se rastala još 1982. godine.

Puno je bolje ovoga ožujka prošla udovica iz Zadra..

Ona prima mirovinu pokojnog branitelja, iako već 18 godina živi s drugim muškarcem u njegovom stanu. Dobili su i kćer, no postojanje izvanbračne zajednice negiraju.

Dokazati ju nije uspio ni Općinski sud u Zadru ovoga ožujka. Sutkinja Marija Dukić obrazložila je to riječima:

-Iako je tuženik formalno prijavljen na adresi tužene, iz iskaza svjedoka ne proizlazi da je on doista i stanovao kod tužene ili da je sudjelovao u podmirenju troškova zajedničkog kućanstva.

Udovica i dalje živi na račun pokojnog supruga.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...