Vruće vam je? Bit će još gore, pogledajte kakve nas temperature čekaju idućih dana

I sljedećih će dana biti iznadprosječno toplo te barem djelomice sunčano, osobito na kopnu i nestabilno. Gotovo ljetnu temperaturu uzrokuje dotok topline s juga, a manjak stabilnosti atmosfere posljedica je pak pritjecanja vlage.

Osim zraka, i more se već ugrijalo na vrijednosti prikladne pravom ljetu – temperatura je već ponegdje i 24, 25 °C, piše HRT.

Danas pretežno sunčano, ponegdje i vruće, ali…

U Slavoniji, Baranji i Srijemu danas će biti većinom sunčano i vruće s temperaturom poslijepodne oko 30 °C. Vjetar slab do umjeren, većinom istočni, a vjerojatnost za lokalni pljusak jako je mala.

U središnjoj Hrvatskoj raste vjerojatnost za poneki pljusak u poslijepodnevnim satima. Bit će djelomice sunčano, uz uglavnom slab vjetar. Najniža temperatura oko 16 °C.

Uz dnevni razvoj oblaka i dalje je najveća vjerojatnost mjestimične kiše i grmljavine u gorju i unutrašnjosti Istre. Po kotlinama ujutro ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab, a more sjevernog Jadrana mirno do malo valovito.

I u Dalmaciji djelomice sunčano i uglavnom suho, a u njezinoj unutrašnjosti poslijepodne je velika vjerojatnost lokalnih pljuskova i grmljavina. Ujutro burin, a danju slab do umjeren maestral, uz najvišu temperaturu zraka oko 28 °C. More većinom malo valovito.

Na jugu Hrvatske pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a mogućnost za lokalni pljusak postoji u Konavlima. Vjetar uglavnom slab, ujutro burin, poslijepodne zmorac, a na otvorenom sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura i do 29 °C.

Idući dani i dalje vrlo topli i vrući

Slično se vrijeme nastavlja i idućih nekoliko dana. Prevladavajući utjecaj anticiklone uz pritjecanje toplijeg zraka s juga podržavat će i dalje iznadprosječno visoke temperature zraka. Najtoplije će biti sredinom tjedna kada će temperature zraka ponegdje doseći i 32 °C.

Tople će biti i noći, osobito na Jadranu s temperaturama oko ili iznad 20 °C. U unutrašnjosti će minimalne temperature biti između 14 i 17 °C, a svježije samo u gorskom područjima.

Atmosfera ipak i dalje neće biti posve stabilna, stoga će se u poslijepodnevnim satima i dalje pojavljivati lokalni pljuskovi, najviše u gorskom području, unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Osvježenje tek na kraju tjedna

Prevladavajući utjecaj anticiklone uz pritjecanje toplijeg zraka s juga podržavat će i dalje iznadprosječno visoke temperature zraka. Najtoplije će biti početkom i sredinom tjedna kada će temperature zraka ponegdje doseći i 32 °C, piše Neverin.

Zbog pritjecanja nešto svježijeg zraka s istoka, od petka se očekuje blago osvježenje, ponegdje i uz pljuskove. Temperature zraka trebale bi se sniziti za barem nekoliko stupnjeva Celzijevih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...