Zlatna medalja za Syrah Korlat 14. na Decanteru, prestižnom svjetskom natjecanju

Badelov brend Korlat nastavlja nizati međunarodne uspjehe te je na Decanteru, prestižnom svjetskom vinskom natjecanju, osvojio zlatnu medalju za Korlat Syrah 14., berba 2014.  Decanter je od 1975. međunarodni autoritet u svijetu vina i najrelevantniji medij usmjeren na kulturu uživanja u vinima te je globalno priznat zbog svoje neovisnosti, znanja i promicanja kvalitete.

Zlatnom nagrađeni Korlat Syrah 14. odlikuje duboka, tamna, crveno-ljubičasta boja i snažna, bogata struktura, u njemu se osjeti intenzivna, pomno birana kombinacija aroma tamnog bobičastog voća i crnih grožđica, a osobnost mirisa dodaje mu aroma kave i crne čokolade. Za poseban okus zaslužan je aromatski potencijal sorte, ali i dozrijevanje u barrique bačvama. Osim potvrde oduševljenih potrošača, nagrada na Decanteru još je jedna potvrda kvalitete na svjetskoj razini i poticaj za daljnji uspješni rad na Korlatu.

Korlat vina svojom vrhunskom kvalitetom i bogatim okusom rezultat su umijeća enologa Badela 1862 koji uspijevaju pretočiti strast, posebnosti u brend koji redovito osvaja nagrade na svjetskim natjecanjima. Posebnost položaja Korlat gdje nastaju najbolja hrvatska vina brendova Korlat i Korlat Supreme osim samog načina proizvodnje leži i u terroiru. Vinograd nastao u ekstremnim uvjetima ima najvišu točku na tristotinjak metara nadmorske visine i cijeli je okrenut prema moru, a u zaleđu se izdižu zadivljujući vrhovi Velebita. Riječ je o pionirskom pothvatu u Hrvatskoj jer je u kršu posebnim agrotehničkim mjerama i posebnim strojevima samljeven kamen, te tako stvorena idealna kombinacija zemlje i kamena za uzgoj svjetski cijenjenih sorti cabernet sauvignon, syrah i merlot.

Vina osebujnih karakteristika Korlat Syrah, Korlat Merlot, Korlat Cabernet Sauvignon ponosno pokazuju sva svoja zavidna svojstva, od iznimne boje, raskošne aromatike crnoga bobičastog voća pa do svježih, uravnoteženih kiselina zahvaljujući kojima iz berbe u berbu dobivaju izvrsne ocjene, što se mora zahvaliti jedinstvenoj mikroklimi na Korlatovim pločama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...