Kulinarski svijet šokirala vijest o smrti omiljenog chefa i televizijskog voditelja Anthonyja Bourdaina

Smrt poznatog kuhara, pisca i televizijskog voditelja Anthonyja Bourdaina (61) o kojoj je u petak izvijestio CNN šokirala je sve koji su poznavali Bourdaina i pratili njegov televizijskih i spisateljski rad. Predsjednik CNN-a Jeff Zucker u emailu je zaposlenicima televizijske postaje pohvalio Bourdainov talent. “Bio je neviđeno talentiran. Nedostajat će nam ne samo zbog posla već i zbog strasti s kojom ga je radio.”

Bourdain je bio omiljen među kolegama kuharima i poznati kuhar Andrew Zimmernje rekao na Twitteru da mu je ova vijest slomila dio srca. “Ironično je to što je prošle godine rekao da nikada nije bio sretniji. Ostatak srca me boli zbog tri čudesne žene koje je ostavio iza sebe. Tony je bio simfonija. Volio bih da su svim mogli vidjeti njegovu cjelovitu ličnost. Pravi prijatelj.”

“Iznenadila me i rastužila vijest o gubitku Anthonyja Bourdaina. Donio je svijet u naše domove i inspirirao je toliko ljudi da istraže kulture i gradove kroz njihovu hranu. Zapamtite da je pomoć udaljena samo jedan telefonski poziv”, napisao je na Twitteru poznati kuhar Gordon Ramsay.

“Moram reći da sam u totalnom šoku zbog smrti čudesnog Anthonyja Bourdaina. Stvarno je razbio kalup i gurao je razgovor o kulinarstvu naprijed. Chefe, počivao u miru. Njegovoj obitelji i prijateljima šaljem ljubav”, napisao je na Twitteru Jamie Oliver.

Renomirani kuhar i čest gost Bourdainovih emisija Rene Redzepi napisao je da je u nevjerici. “Još jedan nevjerojatan gubitak zbog samoubojstva. Srce mi je slomljeno, tužan sam i ne vjerujem.”

Bourdain je svoju televizijsku karijeru započeo na televizijskoj mreži Food Network s emisijom “A Cook’s Tour” te se kasnije prebacio na televizijsku postaju Discovery Channel gdje je tijekom osam sezona vodio emisiju “Anthony Bourdain: No Reservations”. “No Reservations” je nagrađen s dvije nagrade Emmy i više od 10 nominacija, piše Jutarnji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...