Nakon petosatne obrade Kapović pušten na slobodu

Nakon što su oko 15 sati djelatnici Hrvatske policije priveli načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića zbog organiziranja prosvjeda i blokade prometa na Virskom mostu, sinoć je Rješenjem Prekršajnog suda u 20:30 pušten na slobodu. Policijska obrada u Prvoj policijskoj postaji u Zadru trajala je do 20 sati, a epilog su dvije prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira te nelegalno javno okupljanje. Odmah nakon puštanja, načelnik Kapović najavio je press konferenciju koja će se održati danas s početkom u 11 sati u zgradi Općine Vir.

Prosvjed i blokada Virskog mosta organizirani su na temelju Zaključka Općinskog vijeća Općine Vir o nefunkcioniranju pravne države te nedjelovanju državnih i regionalnih institucija.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...