Oko 200 migranata pokušava ući u Hrvatsku: “Situacija izmiče kontroli!”

Veća skupina ilegalnih migranata u ponedjeljak je pokušala prijeći iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku na području graničnog prijelaza Maljevac kod Velike Kladuše gdje ih je zaustavila policija a gradonačelnik Bihaća upozorio je kako stanje postupno izmiče kontroli te zatražio jače angažiranje angažiranje entitetskih i državnih vlasti kako bi se spriječila eskalacija krize.

Gotovo dvije stotine migranata koji su su boravili na području Unsko-sanske županije zaustavljeno je oko podneva kada su pokušali zajednički nastaviti put ka Hrvatskoj, a bosanskohercegovačka policija s njima je pregovarala kako bi ih uvjerila da se vrate u objekte u kojima su boravili.

Pregovori su, kako javlja Radio Velika Kladuša, nastavljeni i u poslijepodnevnim satima.

Najveća koncentracija ilegalnih migranata zabilježena je na području Velike Kladuše i Bihaća, a bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić je upozorio kako se lokalne vlasti više ne mogu same nositi s tim problemom.

“Zahtijevamo punu i stalnu prisutnost snaga zakona i reda u gradu. Ukoliko MUP Unsko-sanske županije nema dovoljno kapaciteta za to neka se uključi policija Federacije BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) kako bi se građani osjećali sigurnije, ali i radi prevencije nemilih zbivanja poput onog u Velikoj Kladuši”, kazao je Fazlić na konferenciji za novinstvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...