Surać: “Sjedio sam u automobilu na Branimiru, Bajlo se naslonio na prozor i provocirao: “Kome pišeš, krkane?”, “Nadam se da su poruke barem pismene”

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja Jakova Suraća zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv Hrvoja Bajla.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 24. lipnja 2018. oko 19,30 sati u Zadru, vidjevši novinara kojem je zamjerio sadržaj tekstova koje je ovaj objavio, izašao iz svoga parkiranog automobila te stao ispred oštećenika i uputio mu prijeteće riječi, a potom ga; u cilju da mu nanese tešku tjelesnu ozljedu; udario stisnutom šakom u predjelu nosa i usta. Oštećenik je pao na tlo, a 43-godišnjak je, osnovano se sumnja, nastavio udarati oštećenika po tijelu te glavi dok je ležao na tlu ponavljajući istovremeno prijetnje. Oštećenik je na kratko izgubio svijest, a kada je došao k svijesti podigao se s tla, na što mu je osumnjičenik, u cilju da ga ustraši, ponovio riječi prijetnje. Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma desne podlaktice te osjetio strah za vlastiti život u vezi daljnjeg obavljanja poslova na svom radnom mjestu novinara, stoji u obrazloženju Općinskog državnog odvjetništva u Zadru.

Surać nam, suprotno tomu, priča drugu priču.

Nikad u životu nisam otvorio Bajlov portal, kunem se Bogom. Nikad od prijatelj ili poznanika nisam čuo da je spomenuti pisao o meni. Pa možete utipkati ime portala i moje ime u tražilicu, ništa vam neće prikazati. Stoga, optužbe da sam ga napao zbog nekakvih tekstova o aferama su sulude, priča nekadašnji kapetan NK Zadra i kazuje kako je uopće došlo do sukoba.

Sjedio sam u svom automobilu na Branimiru. Pisao sam sms poruke, s prijateljima sam se dogovarao gdje ćemo pogledati utakmicu. Bajlo se naslonio na otvoren prozor sa suvozačeve strane i pitao “Kome piše poruke, krkane?”. Odgovorio sam “Molim?”. Ponovio je. Kada je rekao “Nadam se da u barem pismene”, poludio sam i izašao za njih. Bio sam u šlapama, on je potrčao unatrag, pao na ruku i tada je očito razbio lakat. Istog je trenutka nestao. Meni nije palo napamet da je odjurio na hitnu, a sve kako bi prijavio događaj policiji i inscenirao cijelu pozadinu priče. To među nama je trajalo valjda 10 sekundi, u nevjerici će Surać koji je optužen da je prijetio i u ime Božidara Kalmete i Zdravka Livakovića.

Nisam član HDZ-a, to se vrlo lako može provjeriti. Kalmetu cijenim, ali ga poznajem isključivo kao bivšeg gradonačelnika Zadra, nema tu prijateljstva. Livakovića znam još i manje, zaključuje Surać.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...