Pupić-Bakrač: “Nisam pozvan na sjednicu Županijske skupštine. To je samo nastavak nasilja koje nad nama vrše Željko Lončar i Milena Ikić”

Županijski vijećnik AM Marko Pupić- Bakrač tražit će poništenje sjednice čiji je nastavak jučer iznenada sazvan telefonskim putem.

“Dana 02.07.2018 godine održan je nastavak 7 sjednice Županijske skupštine. Na nastavak sjednice uopće nisam pozvan ni pismeno ni usmeno, kao i još  neki vijećnici . Time su mi uskraćena moja vijećnička prava i  onemogućen sam u obavljanju svoje vijećničke dužnosti.

To je samo nastavak pravnog nasilja koje nad nama vrše Željko Lončar i Milena Ikić. Sjednica je prekinuta a Ante Rubeša izbačen sa sjednice zbog njegovog pitanja  ravnateljima “Jeste li u tijeku svog mandata bili pod pritiskom političke kaste da zaposlite nekog nesposobnog uhljeba i time doprinijeli iseljevanju mladih Hrvata?” Dakle Ante i ja onemogućeni smo da sudjelujemo na sjednici. Na sjednici se pojavila ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš koja ponovno nije branila svoje izvješće jer nije zapamtila pitanja vijećnika, a očigledno ih nije bila u stanju niti zapisati. Takva razina arogancije i bezobrazluka je dosad nezabilježena kod  podnošenja izvješća ravnatelja i direktora županijskih  ili gradskih ustanova i poduzeća. Usprkos svih afera koje je producirala i ponižavanja vijećnika 14 stranačkih poslušnika ( od 42 skupštinara ) je glasovalo za prihvaćanje izvješća.  Vladajuća većina zato nije prihvatila Povelju o ravnopravnost spolova što je samo nastavak njihove politike tolerancije nasilja i zaštite nasilnika. Županijska vijećnica prepuna je krkana i nasilnika, što vijećnika što dužnosnika čije nasilje je partija prikrivala a nasilnike nagrađivala nomenklaturama.

Nije teško dokučiti razloge naše eliminacije sa sjednice. Perošicu se moralo zaštiti od neugodnosti i inzistiranja na odgovorima. Rasprave o nasilništvu i nasilnicima izbjeći kao  uostalom što je i Longin izbjegao odgovor na Antino pitanje za vrijeme aktualnog sata o eskalaciji nasilja nad ženama u Zadru te odgovornosti za takvu stanje.”

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-Bakrač

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...