za upravljanje i promidžbu

5,1 milijun kuna za Mali Arsenal, Prolaz cara Augusta, Vrata sv. Krševana, Asseriju, Kaštel Benković, Stari grad Pag i Nin

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Podaci aplikacije Otvoreni proračun pokazuju da u programe turizma Zadarska županija najviše ulaže u Projekt Hercultour – 5,1 milijun kuna, od čega 4,3 milijuna dolaze iz fondova EU.

Projekt uključuje upravljanje i promidžbu kulturnim i turističkim rutama te posjetiteljskim centrima koji nose oznaku HERA – na zadarskom Poluotoku Mali Arsenal, Prolaz cara Augusta i Vrata sv. Krševana, zatim Asserija, Kaštel Benković u Benkovcu, Stari grad Pag i Nin. Projekt se financira iz europskog projekta prekogranične suradnje HERCULATOR, a Zadarska županija je vodeći partner.

„Na putovima liburnsko-rimskog nasljeđa nastojimo izraditi planove upravljanja i marketinga. Cilj je promovirati ono što je već učinjeno, ali i dobiti stručni dokument koji će utvrditi kako upravljati s time i kako to dodatno valorizirati“, ističe pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Lovro Jurišić.

Turistička ponuda i sadržaji sve su veći, a Zadarska županija shvaća i važnost pokretanja ne-turističkog sektora zbog čega se iz proračuna redovno subvencionira malo i srednje poduzetništvo.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar