Imate kredit u francima? U Zadru se informirajte što možete učiniti nakon što je Visoki trgovački sud proglasio ništetnom valutnu klauzulu

Udruga Franak zbog velikog interesa građana, koji su imali, ili još uvijek imaju, potrošačke, stambene ili auto kredite vezane uz valutu švicarski franak, organizira tribine i savjetovanja za građane diljem Hrvatske na temu  Presude Visokoga trgovačkog suda Republike Hrvatske u kolektivnoj presudi protiv 8 banaka (što znači kolektivna presuda u slučaju franak, tko prema njoj ima pravo na tužbu, ništetnost ugovora, ništetnost ugovornih odredaba,  pravna pitanja: konverzija, ništetnost ugovora, zastara za eurske i kunske kredite,  zastara potraživanja za CHF kredite,  potrebna dokumentaci ja za tužbe,  revizije banaka…)

U subotu, 29. rujna, Udruga Franak, na navedenu temu, organizira tribinu u Zadaru, od 12 sati, u Hotelu Kolovare Zadar (konferencijska dvorana), na adresi Ul. Bože Peričića 14.

Cilj tribine nam je informirati građane o njihovim pravima i mogućnostima obzirom na presudu VTS RH-a.

– Kako je korisnika kredita u švicarskim francima bilo preko 120 tisuća, vjerujemo da će ova tema zanimati brojne građane s područja Zadra i Zadarske županije te vas pozivamo da nam se pridružite ili kontaktirate radi izjava poslije tribine, kažu organizatori.

Tribinu će voditi najistaknutiji član Udruge Franak Goran Aleksić, saborski zastupnik u Hrvatskome saboru. Za sve informacije i izjave možete nazvati Gorana Aleksića na broj 098 253 538.

Ukratko o presudi Visokog trgovačkoga suda Republike Hrvatske.

Presuda VTS RH je donesena 13. lipnja 2014. za nepoštenu promjenjivu kamatnu stopu za 7 banaka te 14. lipnja 2018. za Sberbank.

14. lipnja 2018. VTS RH je presudio da je i valutna klauzula CHF nepoštena i ništetna u ugovorima koji su ugovoreni u svih 8 banaka, RBA, PBZ-u, ZABA-i, Sberbank (bivša Volksbank), Addiko bank (bivša Hypo i Slavonska banka), OTP Bank, Erste banka i Splitska banka te je istoga datuma presuđeno i da je nepoštena i ništetna ugovorena promjenjiva kamatna stopa u Sberbank. Ta presuda obvezujuća je za sve sudove u RH, za potrošačke ugovore i prema 8 osuđenih banaka te u privatnim sudskim procesima oni moraju na temelju kolektivne presude presuditi i za pojedinačne ugovore iste nepoštene ugovorne odre

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...