Jesen u punom smislu; Bura divlja po obali, valovi od pet metara, na Biokovu tri stupnja

Zbog snažnih udara bure i valova koji su na Jadranu mjestimice dosezali i pet metara, danas popodne otkazano je više trajektnih i katamaranskih linija na splitskom plovnom području, temperatura u Dalmaciji spustila se za desetak stupnjeva, a na Biokovu su izmjerena 3,3 Celzijeva stupnja.

“Otkazane su trajektne linije Sumartin – Makarska i Sućuraj – Drvenik”, rekla je za Hinu voditeljica agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić. Prema njezinim riječima, poslijepodne su otkazane i sve katamaranske linije koje Split povezuju s otocima.

Snažan vjetar i jaka kiša u Splitu su izazvali prometne gužve i zastoje, a na više mjesta bilo je prevrnutih kontejnera te odlomljenih grana. Splitska je policija izvijestila da je zbog jakog vjetra za prvu skupinu vozila zatvorena cesta Solin – Klis.

U Makarskoj se temperatura od jutra spustila za 11 stupnjeva

Nevrijeme s jakim vjetrom i kišom zahvatilo je i Makarsko primorje. Bura puše do 100 kilometara na sat pa je u prekidu trajektni promet Sumartin – Makarska, vjetar otežava cestovni promet na prijevoju Dupci kod Brela, a zbog mokrih kolnika i mogućih bočnih udara vjetra, vozačima se preporučuje opreznija vožnja.

Temperatura zraka u Makarskoj od jutrošnjih 25 spustila se na 14 Celzijevih stupnjeva, doznaje se u Gradskom centru Osejavi u Makarskoj, a na najvišem biokovskom vrhu Sv. Juri, prema informaciji dežurnog tehničara, temperatura se spustila na 3,3 Celzijeva stupnja, što nije uobičajeno za ovo doba godine.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...