Jesen u punom smislu; Bura divlja po obali, valovi od pet metara, na Biokovu tri stupnja

Zbog snažnih udara bure i valova koji su na Jadranu mjestimice dosezali i pet metara, danas popodne otkazano je više trajektnih i katamaranskih linija na splitskom plovnom području, temperatura u Dalmaciji spustila se za desetak stupnjeva, a na Biokovu su izmjerena 3,3 Celzijeva stupnja.

“Otkazane su trajektne linije Sumartin – Makarska i Sućuraj – Drvenik”, rekla je za Hinu voditeljica agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić. Prema njezinim riječima, poslijepodne su otkazane i sve katamaranske linije koje Split povezuju s otocima.

Snažan vjetar i jaka kiša u Splitu su izazvali prometne gužve i zastoje, a na više mjesta bilo je prevrnutih kontejnera te odlomljenih grana. Splitska je policija izvijestila da je zbog jakog vjetra za prvu skupinu vozila zatvorena cesta Solin – Klis.

U Makarskoj se temperatura od jutra spustila za 11 stupnjeva

Nevrijeme s jakim vjetrom i kišom zahvatilo je i Makarsko primorje. Bura puše do 100 kilometara na sat pa je u prekidu trajektni promet Sumartin – Makarska, vjetar otežava cestovni promet na prijevoju Dupci kod Brela, a zbog mokrih kolnika i mogućih bočnih udara vjetra, vozačima se preporučuje opreznija vožnja.

Temperatura zraka u Makarskoj od jutrošnjih 25 spustila se na 14 Celzijevih stupnjeva, doznaje se u Gradskom centru Osejavi u Makarskoj, a na najvišem biokovskom vrhu Sv. Juri, prema informaciji dežurnog tehničara, temperatura se spustila na 3,3 Celzijeva stupnja, što nije uobičajeno za ovo doba godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...