Sprema li se osveta razočaranih Francuza Modriću?

Francuskoj nogometnoj javnosti nije dobro sjelo što niti jedan igrač iz šampionske generacije koja je osvojila SP u Rusiji nije ušao među tri kandidata za Fifinu nagradu ‘The Best’. Hoće li France Football koji dodjeljuje Zlatnu loptu to odlučiti ispraviti na štetu Modrića i Ronalda?

Pomalo iznenađujuće u ponedjeljak je potvrđeno kako su u Fifinom izboru za nogometaša godine završili isti nogometaši koje je i Uefa nominirala u izboru za najboljeg u protekloj europskoj klupskoj sezoni: Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah.

Dobra je to vijest za hrvatskog reprezentativca kojeg je Uefa već proglasila u istoj konkurenciji igračem godine, a Fifa koja bi morala uzeti prije svega u obzir Lukin uspjeh na SP-u trebala bi mu s još većom prednošću pred konkurencijom dati nagradu ‘The Best’.

No, takav razvoj situacije izazvao je ogorčenje u Francuskoj, jer niti jedan iz zlatne generacije osvajača svjetske krune u Rusiji nije se našao među nominiranima od strane Fife, čak ni Raphael Varane koji je također s Realom osvojio Ligu prvaka, a izostavljeni su i osvajač SP-a te Europske lige Antoine Griezmann, kao i sjajni Kylian Mbappe.

Jedini koji bi mogao biti nagrađen od strane Fife je Didier Deschamps koji je uz Zlatka Dalića i Zinedinea Zidanea ostao u konkurenciji za trenera godine.

Ono što u Francuskoj smatraju nepravdom moglo bi biti ispravljeno pri dodjeli treće prestižne nagrade. Zlatnu loptu dodjeljuje magazin France Football u prosincu, a u zadnjih deset izdanja titule su odnijeli Ronaldo i Messi. Iako glasaju i ugledni novinari iz drugih zemalja osim Francuske, vjeruje se da će u ovom izboru ipak uslijediti svojevrsna osveta Modriću i Ronaldu pa bi jedan od ove dvojice, uz Mohameda Salaha, mogao ispasti iz kruga trojice nominiranih.

To bi prije mogao biti Portugalac nego naš veznjak, ali sigurno je da će Luki ovu nagradu biti puno teže ugrabiti nego Uefinu i Fifinu u nezaboravnoj 2018. godini koju će hrvatski ljubitelji nogometa zauvijek pamtiti. Ako dobije i Zlatnu loptu, to je dokaz da ga cijeli svijet obožava, čak i trenutno iznimno razočarani Francuzi, piše tportal.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...