Danas još sunčano, a onda slijedi promjena vremena

U subotu još većinom sunčano i relativno toplo, na kopnu uz mjestimičnu maglu, a na Jadranu uglavnom umjerenu buru, prema večeri sve češće i jaku. Od nedjelje vjetrovitije i svježije, na kopnu pri tlu uz mogućnost slabog mraza, a uz povremeno više oblaka malo kiše ponegdje može pasti osobito u nedjelju i ponedjeljak.

Subota će biti još većinom sunčana i relativno topla. U istočnoj Hrvatskoj uz promjenljivu naoblaku još ponegdje može pasti malo kiše, vjerojatnije prijepodne. Ujutro je moguća i magla te niski oblaci, češće u Posavini, a sunčanih razdoblja bit će više poslijepodne, kada će puhati i povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar.

U središnjoj Hrvatskoj subota će većinom započeti niskim oblacima i maglom, a zatim će biti barem djelomice sunčano uz samo mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar te najvišu dnevnu temperaturu od 18 do 21 °C. Pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku bit će na zapadu zemlje. No, jutro će u gorju i unutrašnjosti Istre biti svježe, mjestimice i maglovito, posebice po kotlinama Like. Umjeren sjeveroistočnjak puhat će u višem gorju, na sjevernom Jadranu bura, podno Velebita jaka, ujutro i navečer na udare i olujna.

Najviša dnevna temperatura u gorju od 15 do 18 °C, a duž obale i na otocima te u unutrašnjosti Istre između 22 i 24 °C. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, uz povremeno umjerenu naoblaku, te uglavnom slabu i umjerenu buru. Na otvorenom moru poslijepodne će puhati i sjeverozapadnjak, a u noći na nedjelju bura će jačati. More će biti malo i umjereno valovito.

Na jugu Hrvatske također će prevladavati sunčano te i dalje razmjerno toplo. Uz slabu i umjerenu buru, danju maestral, more će biti malo i umjereno valovito, temperatura između 20 i 22 °C. Od nedjelje svježije, vjetrovitije…

Od nedjelje u unutrašnjosti niža temperatura, a osjećaju svježine dodatno će pridonositi umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, posebice u nedjelju i ponedjeljak, kada mjestimice može pasti i malo kiše. Od utorka će ponovno biti češća jutarnja magla, a sa slabljenjem vjetra bit će moguć i slab mraz pri tlu, osobito u gorju. I na Jadranu od nedjelje svježije te nakon duljeg vremena, poprilično vjetrovito, ne samo podno Velebita. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima, posebice podno Velebita, a u ponedjeljak i duž ostalih dijelova obale. U srijedu će prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. U nedjelju i ponedjeljak promjenljiva naoblaka te samo ponegdje moguće i malo kiše, a zatim od utorka barem djelomice sunčano, javlja Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...