Evo zašto Luka Modrić igra svoj najvažniji El Clasico u karijeri

U nedjelju se igra El Clasico. U 10. kolu španjolske lige Barcelona na Nou Campu sprema vatreni doček madridskom Realu. Bit će to prvi El Clasico nakon 11 godina u kojem neće igrati dvojica velikih igraća koji su obilježili posljednje desetljeće.

Zadnji derbi  bez Lionela Messija i Cristiana Ronalda igran je u prosincu 2007. godine. Ovog puta Messi je za Barcu otpao jer se ozlijedio prošlog vikenda u dvoboju sa Sevillom (4:2), a Ronaldo je u ljetnom prijelaznom roku iz Reala prešao u Juventus.

Odlaskom portugalske zvijezde u talijanskog prvaka Luka Modrić dobio je u kraljevskom klubu još važniju ulogu. Hrvatski kapetan ove je godine prekinuo Messijevu i Ronaldovu dominaciju dobivanja nagrada.

Modrić je izabran za najboljeg igrača SP-a na kojem je Hrvatska bila druga, te je osvojio Fifinu i Uefinu nagradu. Nedostaje mu još jedna – Zlatna lopta koju dodjeljuje France Football.

Osim Luke Modrića u izboru su još 29 igrača, a osim Lionela Messija i Cristiana Ronalda među kandidatima su još Mario Mandžukić i Ivan Rakitić.

Hrvatski kapetan je među favoritima za osvajanje Zlatne lopte, ali loši Realovi rezultati početkom sezone slabe njegovu poziciju.

Upravo zbog toga će nedjeljni El Clasico biti poseban za našeg igrača. Luka Modrić mora odigrati odličnu utakmicu kako bi glasovi (176 novinara iz cijelog svijeta) u izboru za Zlatnu loptu otišli upravo njemu. Modriću će ovo biti 17. El Clasico u karijeri.

Posljednjih deset godina Zlatnu loptu su osvajali jedino Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, svaki po pet puta.

Uoči izbora za nagradu France Football najglasniji su Francuzi. Napadač trikolora Antoine Griezmann nedavno je poručio kako bi Zlatnu loptu trebao osvojiti netko od igrača francuske reprezentacije.

– Francuska je svjetski prvak i netko od francuskih igrača mora osvojiti nagradu – istaknuo je Griezmann, a osim njega na popisu su još Paul Pogba, Hugo Lloris, Kylian Mbappé i N’Golo Kante.

Luka Modrić mora pronaći inspiraciju i odigrati najbolji El Clasico u karijeri kako bi pokazao da je najbolji na svijetu, piše Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...