Navijaču koji je izazivao nerede na Stanovima produljena zabrana posjećivanja utakmica Hajduka

25-godišnjem Zadraninu koji je osumnjičen za izazivanje nereda na stadionu na Stanovima te napad i paljevinu automobila bugarskih navijača, produljena je mjera opreza, odnosno, zabrana posjećivanja nogometnih utakmica na kojima igra klub Hajduk.

Naime, kako stoji u stoji u rješenju o produljenju mjera opreza, on ne poriče da je  sudjelovao u neredima inkriminirane prigode te da se fizički sukobio s  jednim od bugarskih navijača. Tome u prilog idu i sadržaj izvješća o  krim-tehničkoj pretrazi mjesta događaja, izvješća s nalazom i  mišljenjem o uzroku požara, liječničko uvjerenje o zadobivenim ozljedama bugarskog navijača, a osobito nalaza i mišljenja vještaka Centra za  forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” od 12.  srpnja 2017. i 23. travnja 2018., kojima je utvrđena veza između dijelova  signalne rakete pronađene u vrijeme i na mjestu počinjenja djela te bioloških tragova osumnjičenika.

Tijekom pretrage njegovog doma pronađen je veći broj rekvizita koje navijačke skupine koriste na utakmicama i  to ručne signalne baklje i dimne bombe.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...