Proračun povećan za devet milijuna kuna, 76 posto sredstava za zdravstvo, škole, kulturu…

Na 11. sjednici Kolegija župana prihvaćen je prijedlog izmjena i dopuna proračuna Zadarske županije za 2018. godinu koji će biti poslan Županijskoj skupštini na usvajanje. Prema prijedlogu pročelnice Upravnog odjela za proračun i financije Bibijane Baričević proračun je povećan za devet milijuna kuna u odnosu na prethodni plan (901.100.000,00 kuna) te sada iznosi 910.100.000,00 kuna.

„Izmjene i dopune proračuna Zadarske županije za 2018. godinu izrađuju se zbog potrebe uravnoteženja prihoda po izvorima financiranja kao i rashoda kroz aktivnosti i projekte koji suvezani uz te izvore financiranja. Kod prihoda i primitaka planira se smanjenje prihoda poslovanja za 10,4 milijuna kuna te primitaka od financijske imovine i zaduživanja za 11,5 milijuna kuna, uz istodobno povećanje vlastitih izvora, odnosno viška prihoda iz prethodne godine za 30,8 milijuna kuna“, istaknula je pročelnica Baričević.

Od ukupno planiranih prihoda i primitaka 666,4 milijuna kuna ili 76% odnosi se na proračunske korisnike Zadarske županije – ustanove u zdravstvu, srednje i osnovne škole, ustanove u kulturi i ostale korisnike sustava riznice. Izvorni prihodi Zadarske županije iznose 110,8 milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...