U glavnoj ulozi Zadranka Tihana Lazović; U kina stiže prvi domaći film namijenjen generaciji milenijalaca

Debitantski film Barbare Vekarić, ‘Aleksi’, s Tihanom Lazović u naslovnoj ulozi, najavljen je kao Prvi domaći film namijenjen generaciji milenijalaca, a u hrvatska kina stiže 25.listopada

Naslovna junakinja Aleksi vraća se kući sa studija i, budući da ne uspijeva pronaći posao, tijekom ljeta na Pelješcu pokušava pronaći samu sebe. Njezini roditelji (tumače ih Neda Arnerić i Aljoša Vučković) nisu oduševljeni tim razvojem događaja i priželjkuju da od brata Leona Lučeva preuzme vođenje obiteljskoga vinskog podruma. No Aleksi, poučena primjerom prijateljice koju tumači Nataša Janjić, ima druge planove koji uključuju i tri posve različita muškarca, a igraju ih Jason Mann, Goran Marković i Sebastijan Cavazza.

Autori su filmske glazbe Jura Ferina i Pavle Miholjević, autor pjesama benda Goran i sateliti jest Tvrtko Hopek Les, a u filmu su upotrijebljene i skladbe J. R. Augusta i Lovely Quinces te jedna pjesma Lidije Bačić koja u filmu ima i cameo ulogu.

‘Aleksi’ je nastala u produkciji zagrebačkog Studija dim, u koprodukciji s FilmKombajnom (Srbija), Motionom (Hrvatska) i HRT-om, a uz potporu HAVC-a i Filmskog centra Srbije.

‘Scenografkinja Ines Atman odabrala je za film prekrasne lokacije pelješkog vinogorja, koje su, nažalost, stradale u ovoljetnim požarima pa je ‘Aleksi’, snimljena gotovo ‘instagramskom’ kamerom Filipa Tota, i jedan od posljednjih tragova njihova nekadašnjeg izgleda’, stoji u najavi filma koji će zagrebačku premijeru imati u sklopu Girls Weekenda u kinu Kaptol Boutique Cinema, piše tportal.hr.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...