I prognostičari u čudu: “Narednih 15-ak dana čeka nas iznadprosječno toplo vrijeme”

Temperature će u ovom dijelu Europe dosezati nevjerojatno visoke vrijednosti i to najmanje do 23. studenoga
Mjesec studeni neće još najmanje dva tjedna opravdati svoje ime. I u sljedećem razdoblju očekuje nas iznadprosječno toplo vrijeme potpuno neuobičajeno za ovo doba godine.

Prema prognostičarskom modelu koji je objavio Wxcharts, temperature će u ovom dijelu Europe dosezati nevjerojatno visoke vrijednosti i to najmanje do 23. studenoga.

Iako će u međuvremenu biti kraćeg razdoblja tijekom kojeg će temperature biti prosječne ili barem blizu prosječnih, prognoza koju možete vidjeti otkriva da nas i u narednih 15-ak dana uglavnom čeka iznadprosječno toplo vrijeme, prenosi Net.

Magla u unutrašnjosti

U ostatku današnjeg dana će na Jadranu, u gorskim područjima i u unutrašnjosti Dalmacije biti promjenjivo oblačno, mjestimice kiša i pokoji pljusak. U središnjoj unutrašnjosti magla i niski oblaci uz moguću rosulju, a ponegdje će biti i sunčanih razdoblja.

U Slavoniji pretežno sunčano. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će umjereno do jako jugo postupno slabjeti, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana okrenuti na jugozapadnjak i zapadnjak.

Najviša dnevna temperatura na kopnu uglavnom od 13 do 18, na istoku i malo viša, te između 17 i 22 °C na Jadranu.

I u nastavku tjedna iznadprosječno toplo

U nastavku tjedna će u većem dijelu unutrašnjosti dominirati magla i niski oblaci, a poslijepodne sunčana razdoblja. Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i povremeno može pasti malo kiše.

U istočnoj Slavoniji i u Dalmaciji pretežno sunčano.

Na Jadranu će slab do umjeren sjeverozapadnjak u petak postupno okrenuti na južni i jugoistočni. I dalje iznadprosječno toplo.

Tako će u unutrašnjosti idućih dana dnevni maksimalac biti od 16 do 18 °C, dok će na Jadranu temperature rasti do 20 °C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...