josip golomejić šiptar

Burna prošlost kriminalca uhićenog u Zadru; Pobjegao kroz prozor policiji pred očima, pao s drogom dok je odsluživao kaznu

Društvene mreže

Kao što smo danas izvijestili, bivši pripadnik “Zemunskog klana” uhvaćen je u Zadru s kokainom, strojnicom i pištoljem.

U njegovu apartmanu u Privlaci pronađeno je 231,8 grama droge kokain upakirane u pet PVC vrećica, 2.200,00 kuna i 6.195,00 eura koji potječu od prodaje droge.

Josip Golomejić, zvani Šiptar uhićen je i 2009. godine zbog sumnje da trguju narkoticima.
Pretresom njegova i stanova kolega pronađeno je oko 110 grama čistog kokaina i 120 grama heroina, kao i pištolj bez dozvole.

Golomejić je, inače, u tom vremenu bio na izdržavanju zatvorske kazne od 15 godina zbog ubojstva Prvoslava Obradovića (31), inspektora Odjela za potrage beogradske policije. Zločin se dogodio 17. listopada 1998. u Železniku, kada su operativci opkolili Golomejićevu kuću. Za njim je bila raspisana tjeralica zbog neodazivanja na izdržavanje zatvorske kazne radi dilanja heroina.

Poslije višemjesečne potrage otkriveno je da se skriva u kući. Trojica policijskih inspektora zakucala su na vrata. Dok ih je njegova supruga zadržavala on se popeo na kat. Jedan od policajaca krenuo je ka dvorištu i povikao “Stoj, policija”.

Golomejić, koji je iskočio kroz prozor, zapucao je na policiju i smrtno ranio inspektora Obradovića. Potjera za njim tada nije urodila plodom. Kasnije je utvrđeno da je iste noći napustio zemlju i jedno vrijeme se skrivao u Hrvatskoj.

Po međunarodnoj tjeralici uhićen je 28. listopada1999. godine na slovensko-austrijskom graničnom prijelazu Karavanke pri pokušaju da prebjegne u Austriju.
Usprkos teškom kaznenom djelu, 2005. godine Golomejić je iz zatvora prebačen u poluotvoreni paviljon. Tako je dobio je status “slobodnjaka” i gotovo svaki vikend provodio je na slobodi.

Ostavi komentar koristeći Facebook 
Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar