dhmz i hak

Počinje prava zima; Minusi i snijeg okovali Hrvatsku

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Građani su se danas u pojedinim dijelovima Hrvatske probudili dok je temperatura još bila ispod nula Celzijevih stupnjeva. U Zagrebu je bilo tek dva stupnja iznad ništice, a ništa toplije nije bilo ni u ostatku Hrvatske.  Tako je u Delnicama u sedam sati izmjereno -1,8 stupnjeva. U Kninu je bilo -1,7, a u Sinju čak -5,6 stupnjeva. Na Biokovu, na vrhu Sveti Jure iznad Makarske, bilo je -4,3 stupnja, dok je na Zavižanu – 8 stupnjeva. U Zagrebu su bila 2,2 stupnja. Također, i u drugim dijelovima zemlje temperature su se kretale oko nule.

Bura će otežavati na Jadranu

Pretežno oblačno, u unutrašnjosti povremeno s kišom, susnježicom i snijegom, na Jadranu prijepodne djelomice sunčano, a na krajnjem jugu može pasti malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za ponedjeljak.

Bura će otežavati na Jadranu Pretežno oblačno, u unutrašnjosti povremeno s kišom, susnježicom i snijegom, na Jadranu prijepodne djelomice sunčano, a na krajnjem jugu može pasti malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za ponedjeljak.

Hladno vrijeme – opasnost na cestama

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Lici; zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorene su za sve skupine vozila, no zbog jakih bočnih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine. Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali DC8 između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Zimsko je računanje vremena pa vozače motornih vozila HAK podsjeća da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Od 15. studenoga do 15. travnja iduće godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

 

 

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar