Predstavljena koalicija “Zadarski blok zajedno za Zadrane”, Pupić-Bakrač: “Mi želimo Zadar za sve, a ne samo za HDZ”

Na Narodnom trgu je predstavljen nastup šest oporbenih stranaka pod imenom “Zadarski blok zajedno za Zadrane”. Čine ga Akcija mladih, HSLS, HSS, MODES, MOST i Naprijed Hrvatska!-Progresivni savez.

– Pozvali smo vas kako bi objavili naš zajednički izlazak na izbore za mjesne odobre pod nazivom ‘Zadarski blok zajedno za Zadrane’. Kao što vidite, okupili smo sve one kojima je stalo do boljitka na isti način kao i nama, samo gledano iz nekog drugog kuta, stoga smo zajedno odlučili zaobliti kutove i stvoriti krug poštovanja, povjerenja i prijateljstva za viši cilj koji je uvijek bio  i biti će prosperitet našeg Zadra”, rekli su jutros iz Akcije mladih na konferenciji za novinare.

– Mi u Akciji mladih smo iznimno ponosni i sretni što smo dio ove priče koja je, vjerujem, jedinstvena u Hrvatskoj jer okuplja stranke lijevog i desnog političkog spektra. Ova priča je i na svoj način baština Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, jer vjerujemo da se ta velika žrtva dogodila da bi mi danas bili zajedno za narod, umjesto da se zbog niskih strasti razdvajamo.

Osobno sam do sad mislio da je na izbore bolje izlaziti sam i nemati nikakvog kontakta sa ikim tko je imao doticaja sa bilo kojom vrstom izvršne vlasti. Priznajem, bio sam manipuliran jer mi je danas jasno da je samo privilegiranim pojedincima u interesu, da mi u Hrvatskoj imamo 156 stranaka, svaka sa svojim kutom gledišta, vjerujem u istu stvar. Shvatio sam da jedino zajedno možemo promijeniti stvari nabolje i da su međusobne razlike samo kriva percepcija malignih pojedinaca”, rekao je Ante Rubeša.

– Jedni uzimaju stranačku iskaznicu preko koje dobivaju zaposlenje i sve benefite koji uz nju idu, drugi pak bježe od partitokracije u inozemstvo trbuhom za kruhom. U takvim uvjetima već duže vrijeme imamo stagnaciju na svim poljima ,gospodarskom, društvenom, sportskom… Cijeli grad je u rukama jedne partije i nekoliko njihovih takozvanih kontraverznih poduzetnika koji su se raširili kapilarno, ušli u svaku njegovu poru i paralizirali ga, kazao je Marko Pupić- Bakrač.

– To stanje mora biti dokinuti. Mi želimo Zadar za sve, a ne samo za HDZ, zaključio je Pupić Bakrač.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...