Državna nagrada za humanitarni rad u 2018. Caritasu Zadarske nadbiskupije

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca 2018. godine (ponedjeljak), u prostorijama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu, s početkom u 12,00 sati, Velika dvorana na 11. katu, održat će se Svečana sjednica Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad i  dodjela  Državne nagrade za humanitarni rad u 2018. godini.
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je na prijedlog Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad,  i ove godine, raspisalo javni Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2018. godini, u kategoriji Godišnje nagrade i Nagrade za životno djelo.

Mogući predlagatelji kandidata/kandidatkinja za dodjelu nagrade bili su tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, neprofitne i profitne pravne, te fizičke osobe.

Odbor za dodjelu Državne nagrade  za humanitarni rad je, među pristiglim prijavama kandidata/kandidatkinja za Nagradu, izdvojio one koji su se na ovom području ipak najviše istaknuli, te svojom humanitarnom aktivnošću i postignućima dali značajan doprinos razvoju i unaprjeđenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj.

Državna nagrada za humanitarni rad u 2018. godini, na prijedlog Odbora, u kategoriji – Nagrada za životno djelo, dodijelit će se gospodinu Josipu Petraču iz Zagreba, dok će se Godišnje nagrade dodijeliti Caritasu Zadarske nadbiskupije, iz Zadra; Udruzi Sv. Jeronim, iz Kaštel Gomilice i gospodinu Željku Đekiću, iz Vukovara.

Nagrade laureatima uručit će državna tajnica u ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Marija Pletikosa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...