Na Općinskom sudu u Zadru

Medicinski vještak na suđenju: “Bajlo je slomio ruku uslijed pada, ne udarca”, Surać optužen da ga je cipelario ipak nije kriv?

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje bivšem kapetanu NK Zadra Jakovu Suraću.

Sjetimo, prema prijavi iz lipnja 2018. godine Surać je na Obali kneza Branimira u fizičkom napadu teško ozlijedio Hrvoja Bajla, vlasnika portala Zadar News. Bajlo je nakon incidenta otišao na hitni prijem, gdje je konstatirano da mu je slomljena ruka.

U našem razgovoru sa bivšim nogometašem isti nam je kazao kako se “kune djecom da Bajla nije udarao”, te ispričao: “Sjedio sam u svom automobilu na Branimiru. Pisao sam sms poruke, s prijateljima sam se dogovarao gdje ćemo pogledati utakmicu. Bajlo se naslonio na otvoren prozor sa suvozačeve strane i pitao “Kome piše poruke, krkane?”. Odgovorio sam “Molim?”. Ponovio je. Kada je rekao “Nadam se da u barem pismene”, poludio sam i izašao za njih. Bio sam u šlapama, on je potrčao unatrag, pao na ruku i tada je očito razbio lakat. Istog je trenutka nestao. Meni nije palo napamet da je odjurio na hitnu, a sve kako bi prijavio događaj policiji i inscenirao cijelu pozadinu priče”.

Interesantno, na današnjem suđenju u spis je uvrštena dokumentacija medicinskog vještaka dr. Davora Mayera prema kojoj je Bajlo ruku slomio uslijed pada, ne udarca kako se tvrdi u kaznenoj prijavi.

– Nalaz sudskog vještaka potvrđuje navode Jakova Suraća kako je do ozljede lakta Hrvoja Bajla došlo uslijed pada, a ne uslijed udarca. Točnije, nalaz vještaka demantira tvrdnje Hrvoja Bajla, a potvrđuje vjerodostojnost onoga što je o sukobu govorio Jakov Surać, kazao je nakon suđenja odvjetnik optuženog Andrej Korljan.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar